Banner 980x90

Mūsas trasē noskaidros Latvijas autokrosa čempionus

6. un 7.septembrī sporta kompleksā Mūsa, pie Bauskas, tiks aizvadītas starptautiskas autokrosa sacensības, kas būs arī Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais – piektais – posms. No piecām klasēm divi čempioni jau zināmi, taču skarbā cīņā uzvarētājus jānoskaidro bagiju B600, salonautomašīnu 1600 un VAZ Klasika klasē, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informē Latvijas Autosporta federācijas Preses dienesta vadītājs  Viesturs Saukāns.

Kuram ir cerības uz čempiontitulu?

1600 klasē Andis Kļava (Lapmežciems, Autocross.lv Autokrosa komanda) pēc uzvaras iepriekšējā posmā Smiltenē-2 kļuvis par pārliecinošu līderi, par deviņiem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Oskaru Troiku (Embūte, SK Vecpils). Tas nozīmē, ka, ja Troika iegūst punktu maksimumu (16 punkti), tad Kļavam vienalga pietiek ar ceturto vietu, lai kļūtu par čempionu. Jāpiebilst, ka Oskaram Troikam līdz šim vēl nav izdevies sasniegt uzvaru kādā no Latvijas čempionāta posmiem.

Teorētiskas izredzes uz čempiontitulu saglabā arī viens no galvenajiem favorītiem Andis Vanters (Valmiera, SK Autocross.lv II), kurš čempiontitula dalīšanā pārstāja iesaistīties līdz ar Smiltenē piedzīvoto tehnikas defektu pirms fināla. Tomēr izredzes nav nereālas – Vanteram ir visas iespējas gūt 16 punktus, kas nozīmē, ka Kļava nedrīkst piedzīvot palikšanu bez punktiem – jābūt vismaz septītajā vietā, kas 16 pieteikto dalībnieku konkurencē ir pietiekami nopietns uzdevums.

Pavisam teorētiskas izredzes uz čempiontitulu ir arī Jānim Balodim (Lielvārde), tomēr šis ir pārāk neticams scenārijs.

VAZ Klasika klasē līderis ar deviņu punktu pārsvaru ir Imants Kolomenskis (Ogre, SK Salaca). Aizraujoši, ka tuvākie sekotāji ir trīs un ar vienādu punktu skaitu – Arnis Odiņš (Naukšēni, SK Autocross.lv II), Edijs Zimza (Valmiera) un Kristaps Maševskis (Rite). Ja uzvar kāds no šīs trijotnes, Kolomenskis nedrīkst būt zemāk par ceturto vietu, lai sasniegtu čempiona titulu. Kolomenskim šogad ļoti sarežģīta sezona – pēc dominēšanas iepriekšējos gados šosezon gandrīz katrā posmā sportistu moka mašīnas tehnikas problēmas.

B600 bagiju klasē līderis ar desmit punktu pārsvaru ir Kaspars Bumbiers (Bauska), bet vienīgais, kurš viņam var atņemt čempiona titulu, ir Valters Zīverts (Priekule, SK Vecpils). Lielā mērā Zīvertam ir izredzes Bumbiera agras izstāšanās gadījumā – ja Valters uzvar, Kaspars nedrīkst būt zemāk par piekto vietu, lai sasniegtu čempiona titulu.

Citi sportisti šajā cīņā iesaistīties vairs nevar.
2000 Super klasē Latvijas čempions jau zināms – Jānis Miščenko, jāsadala pārējās medaļas. Uz vicečempiona titulu pretendē Ritvars Zobens (Laubere, SK Ogre). Arī Open klasē čempions jau noskaidrots – Agris Brediks (Mārupe) ir neaizsniedzams pārējiem. Viņam Mūsā duelis ar Intu Jeršovu (Rīga, Autocross.lv Autokrosa komanda) par Baltijas kausu.

Aizraujoša cīņa komandu kausā – pirms pēdējā posma SK Ogre (Jņis Miščenko, Jānis Kozlovskis, Ritvars Zobens) un Autocross.lv Autokrosa komanda (Ints Jeršovs, Andis Kļava, Gints Astrauskis, kuru nomainīs Jānis Baumanis) sasniegušas 102 punktus, tāpēc visu izšķirs Mūsas sacīkste. Teorētiski var pārsteigt arī SK Vecpils (Oskars Troika, Valters Zīverts, Jānis Grīnvalds).

Tuvu uzvarai Latvijas autokrosa čempionāta Junioru kausā ir Jānis Miščenko. Arī nākamajās pozīcijās ir 2000 Super klases braucēji – Ilmārs Jurāns (Krāslava) un Ritvars Zobens.

Sacīkste norisināsies sestdien un svētdien Mūsas trasē, kas atrodas sešus kilometrus no Bauskas Lietuvas virzienā.

Sporta komplekss Mūsa iesaka skatītājiem laicīgi interesēties par biļešu iepriekšpārdošanu. Biļetes iegādājamas Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv. Tā būs izdevīgāk! Tāpat organizatori vērš uzmanību uz ceļa remontu virzienā no Rīgas uz Bausku – lai nenokavētu pirmās cīņas un nezaudētu laiku pie iebraukšanas sporta kompleksā Mūsa, skatītāji aicināti ierasties laicīgi. Sestdien pirmie braucieni ar kopēju startu paredzēti no plkst.14.00, bet svētdien sacensību oficiālā atklāšana notiks plkst.11.00.

Informācija par gaidāmo sacīksti un situāciju čempionātu rezultātu tabulās atrodama www.musa.lv un www.autocross.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)