Banner 980x90

Nacionālās mežzinātnes un meža nozares konference

17.janvārī Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā "Silava", Salaspilī, Rīgas ielā 111, notiks mežzinātnes diena, meža nozares attīstībā ieinteresētās puses informējot par Latvijas mežzinātnes un meža nozares komerciālā sektora sadarbības rezultātā iegūtajām zināšanām, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" pārstāvis Jurģis Jansons.

Pētījumi veikti Ekonomikas ministrijas darbības programmas "Kompetences centri" ietvaros, īstenojot projektu "Metodes un tehnoloģijas meža kapitāla vērtības palielināšanai". Meža nozares kompetences centra ietvaros īstenotā pētījuma līdzšinējās izmaksas ir 2,8 milj. eiro, to skaitā  1,96 milj. eiro piesaistītais ERAF līdzfinansējums. Iegūtas jaunas zināšanas meža selekcijas un ģenētikas, meža taksācijas, meža enerģētikas un meža fitopatoloģijas jomās, risināti jautājumi, kas saistīti ar mežsaimniecības ietekmi uz vidi, lomu klimata izmaiņu un siltumnīcefekta gāzu ietekmes mazināšanā.

 Konferencē pieteikuši dalību 115 dalībnieki - Zemkopības, Ekonomikas un Vides un reģionālās attīstības ministriju un to padotības iestāžu, meža nozares uzņēmumu, biedrību, Latvijas zinātnisko institūtu un augstskolu darbinieki. Konferences materiāli tiks publicēti LVMI Silava mājas lapā www.silava.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)