Banner 980x90

Nākamajā gadā Ogrē tiks asfaltēts aizsargdambis

Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
Jau nākamgad Ogrē, uz Ogres salas, tiks sākta Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuves aizsargdambja atjaunošana, kas paredz dambja pārbūvi, gājēju celiņa pārbūvi un asfaltēšanu un apgaismojuma ierīkošanu visā dambja garumā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, veiksmīgas sadarbības rezultātā starp Ogres novada pašvaldību un valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" pilsēta turpinās attīstīties kā kūrortpilsēta un Ogres pilsētas iedzīvotāji iegūs jaunu labiekārtotu vietu, kur doties garās, nesteidzīgās pastaigās ne tikai dienas gaišajā, bet arī tumšajā laikā.

Apmēram trīs kilometrus garais Daugavas aizsargdambis uz Ogres salas ne tikai aizsargā piegulošo teritoriju no plūdu draudiem, nodrošinot iedzīvotāju drošību, bet ir arī Ogres pilsētas iedzīvotāju iemīļota vieta.

"Ogres novada pašvaldība ir ļoti ieinteresēta šī objekta sakārtošanā, labiekārtošanā un attīstīšanā. Ogres pilsētas iedzīvotāji ļoti aktīvi izmanto šo vietu pastaigām, kā arī dažādām fiziskām aktivitātēm - nūjošanai, skriešanai, riteņbraukšanai. Tāpat apgaismojuma izveide uz dambja paaugstinās drošību vakaros," atzinis Ogres novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis.

Aizsargdambja īpašnieks ir valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi", kas arī īstenos aizsargdambja pārbūvi.

Valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" projekts "Rīgas HES ūdenskrātuves Ogres 2.poldera aizsargdambja pik. 11/05 -24/67 atjaunošana" paredz veikt aizsargdambja pārbūvi, kas ietver dambja rekonstrukciju, seguma nomaiņu - gājēju ceļa asfaltēšanu, apgaismojuma atjaunošanu pilnā dambja garumā. Uz aizsargdambja tiks uzstādīts ekonomiski izdevīgais LED apgaismojums, kas nodrošinās iespēju pa dambi pastaigāties arī vakaros un vēlākās vakara stundās. Tāpat tiks uzlabota piekļuve dambim, tas tiks veidots pieejams gan veciem cilvēkiem, gan cilvēkiem ar invaliditāti.

Helmanis ticies ar valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētāju Robertu Dilbu un Meliorācijas departamenta vadītāju Edgaru Griķīti, lai pārrunātu Rīgas HES ūdenskrātuves aizsargdambja atjaunošanu un iespējamo sadarbību starp pašvaldību un valsts uzņēmumu.

Dilba uzsvēris, ka būvdarbi sāksies jau nākamā gada vasarā.

"Aizsargdambi rekonstruēt bija plānots jau šogad, tomēr iepirkuma procedūra aizkavējās, līdz ar to darbi nesākās laicīgi," skaidrojis valdes priekšsēdētājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)