Banner 980x90

Nākamgad pieaugs maksa maršrutos Ogres pilsētas un Ogresgala pagastu teritorijā

Rīga, 13.dec., LETA. Nākamā gada janvārī pieaugs braukšanas maksa braucienam reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos Ogres pilsētas un Ogresgala pagastu teritorijā, liecina pašvaldības informācija.

Šobrīd braukšanas maksa šo maršrutu autobusos ir 50 centi un no nākamā gada janvāra minimālā braukšanas maksa būs 60 centi.

Gadījumā, kad SIA "Ogres autobuss" maršrutu autobusos maksa par vienu braucienu tiek palielināta, bet atvieglojumu apmērs pensionāriem saglabājas esošajā apmērā, pensionāriem, iegādājoties braukšanas biļeti reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos, par vienu braucienu būs jāmaksā vairāk.

Lai novērstu pensionāriem braukšanas maksas palielināšanos reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos no nākamā gada janvāra, Ogres novada pašvaldības dome plāno palielināt pašreizējo braukšanas maksas atvieglojumu apmēru, nosakot, ka pensionāri ir tiesīgi saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 20 centu apmērā vienam braucienam reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos Ogres pilsētas un Ogresgala pagastu teritorijā, bet personas pēc 75 gadu sasniegšanas ir tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 40 centu apmērā vienam braucienam reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos Ogres pilsētas un Ogresgala pagastu teritorijā.

Lēmumu palielinās braukšanas maksas atvieglojumu apmēru pensionāriem atbalstījuši Ogres novada domes Finanšu komitejas deputāti, bet galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Braukšanas maksas atvieglojumu apmēru palielināšanai pensionāriem 2019.gada budžetā būs nepieciešami 15 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)