Banner 980x90

Nedaudz Krievijas karogu Doņeckā

Korespondents Atis Klimovičs ziņo no Doņeckas:
Daļēji seperātisks noskaņojums šobrīd valda Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā. Daļa pilsētas iedzīvotāju ir noskaņoti par zināmu papildus tiesību iegūšanu un kaut ko līdzīgu federāla statusa izveidošanai.

Kā šodien varēja novērot Kiev24.lv korespondents, dienas vidū pie Ļeņina pieminekļa pilsētas centrā notika mītiņš, kurā piedalījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku. Tur plīvoja arī Krievijas karogi. Arī karogs, kur bija rakstīts "Doņeckas republika". Pilsētas centrā bija dzirdami dažādi saukļi, tostarp ļoti labvēlīgi Krievijai. Izskanēja arī lozungi, kas vērsti kritiski pret NATO un Amerikas Savienotajām Valstīm.

No tribīnes varēja uzstāties ikviens, kurš vēlas. Starp runātājiem bija arī tādi, kas lietoja neglaimojošus vai pat rupjus izteicienus. Interesanti, ka viens no runātājiem norādīja, ka šajā novadā atbrīvotājs vienmēr bijis krievu karavīrs, savukārt ukraiņi ar savu dzeltenzilo karogu vienmēr šeit uzskatīti par okupantiem.

Ārkārtīgi negatīvs noskaņojums jūtams attiecībā pret Ukrainas medijiem, jo daudzi šeit uzskata, ka Ukrainas televīzijas ir nacionālistiski noskaņotas, proti, pārstāv jaunās Kijevas varas viedokli.

Doņeckā šodien risinājās hokeja spēle starp Rīgas "Dinamo" un Doņeckas vienību "Donbass". Rīgas "Dinamo" ar 1:3 zaudēja Doņeckas "Donbass". Kā pastāstīja viens no Kiev24.lv sastaptajiem vietējiem sporta žurnālistiem, vairākums šeit esot par Ukrainas neatkarību nevis federālismu vai iešanu Krievijas virzienā. Savukārt, kāds cits sporta žurnālists viņam oponēja, ka tā vis neesot.

Kā Kiev24.lv pastāstīja mūsu hokejisti, kas par politiku gan sevišķi neinteresējas, viņuprāt, pilsēta ir visai mierīga un viņi neko draudīgu manījuši neesot.

Kiev24.lv korespondents šovakar dodas uz Kijevu un rīt ziņos par notikumiem tautas sapulcē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)