Banner 980x90

Nedēļas nogalē sāksies oficiālā pīļu medību sezona

Rīga, 11.aug., LETA. Sestdien Latvijā sāksies oficiālā pīļu medību sezona, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Elīna Ezeriņa.

Medniekiem jāņem vērā, ka pīļu medību sezona sāksies 12.augustā plkst.16. Līdz 14.septembrim ūdensputnu medības būs atļautas trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 15.septembra līdz 30.novembrim - katru dienu.

Atļauts medīt laučus, krīkļus, pelēkās pīles, platknābjus, meža pīles, prīkšķes, baltvēderes, garkakļus, brūnkakļus, cekulpīles, ķerras, melnās pīles un gaigalas.

Kontrolējošās iestādes, tostarp Dabas aizsardzības pārvalde, pievērsīs pastiprinātu uzmanību Medību noteikumu ievērošanai un noteiktajiem ierobežojumiem. Pārvalde atgādina, ka, medījot ūdensputnus īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, ir jāievēro konkrētās teritorijas noteikumos ietvertās prasības. Tāpat medībās aizliegts izmantot svinu saturošus šāviņus un nedrīkst medīt īpaši aizsargājamās putnu sugas, piemēram, zivju ērgli un jūras ērgli, un nemedījamās putnu sugas, piemēram, cekuldūkuri, jūras kraukli, tumšo pīli un kākauli.

"Līdzīgi kā citus gadus pastiprinātu uzmanību pievērsīsim notiekošajam dabas liegumā "Lubānas mitrājs", taču regulāri kontrolēsim arī citas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās," stāsta Pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas Kontroles un uzraudzības sektora vadītājs Dagnis Vasiļevskis.

Medniekiem pirms došanās ūdensputnu medībās jānoskaidro, vai medībām izvēlētā vieta neatrodas kādā no īpaši aizsargājamām dabas teritorijām, vai teritorijai ir individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi. Īpaši aizsargājamās dabas teritorijās var būt noteikti atšķirīgi medību termiņi, kā arī pilnībā aizliegtas medības, piemēram, Kaņiera ezerā, uzsver pārvaldē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)