Banner 980x90

No amata atkāpies Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš

Ogre24.lv
Ogre24.lv

Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš (Vidzemes partija) ir atkāpies no amata, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Priekšsēdētāja pienākumus šobrīd pilda priekšsēdētāja vietniece Vita Volonte (RA). Pašvaldība pagaidām atkāpšanās iemeslus neskaidro, arī ar bijušo priekšsēdētāju aģentūrai LETA neizdevās sazināties.

Šobrīd notiek Lielvārdes novada domes ārkārtas sēde.

Kā ziņots, 1.decembrī Lielvārdes novada domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma no amata atstādināt domes priekšsēdētāja vietnieku Imantu Balodi (V), aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata ierosinājuši domes deputāti Volonte, Vita Saleniece-Šmaukstete (RA), Anita Streile (RA), Laima Prekele (RA) un Māris Opincāns (RA), adresējot attiecīgu iesniegumu Lielvārdes novada domes priekšsēdētājam Āboliņam.

Par jauno domes priekšsēdētāja vietnieci ievēlēta Volonte.

Savukārt 30.novembrī ir pieņemts lēmums no amata uz izmeklēšanas laiku atstādināt novada domes izpilddirektoru Jāni Mazitānu. Izmeklēšana tiks veikta saistībā ar koku izciršanu pie Lielvārdes Romas katoļu baznīcas. Pēc izmeklēšanas tiks lemts par Mazitāna atbilstību ieņemamajam amatam.

Āboliņš par Lielvārdes novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts 7.jūlijā. Iepriekšējais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Aivars Troska ("Reģionu alianse") no mēra amata tika atbrīvots, jo daļai koalīcijas viņa darbības vairs neviesa uzticību, aģentūru LETA iepriekš informēja tagad jau no amata atbrīvotais domes priekšsēdētāja vietnieks Imants Balodis (V).

Viņš uzskata, ka daļa koalīcijas saprata, ka Troska bieži vien pieņēmis tādus lēmumus, kas vairāk kaitēja pašvaldībai un tās iedzīvotājiem, nekā uzlaboja viņu dzīvi. Kā vienu no būtiskiem piemēriem Balodis minēja SIA "Lielvārdes Remte", kurā notikušas darbinieku atlaišanas, neveiksmīgas tiesvedības un kompensāciju izmaksas vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā.

Troska aģentūrai LETA iepriekš pauda viedokli, ka Latvijā pašvaldību vadītājus atstādina galvenokārt politisku argumentu dēļ. Viņš uzskata, ka tika atbrīvots tāpēc, ka viņa vietu grib ieņemt kāds cits. Izskanējušo viedokli par to, ka strādājis ļoti autoritatīvi, Troska noliedz.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)