Banner 980x90

Noskaidroti ZZ Čempionāta 2013 Daugavpils pusfināla uzvarētāji

Otrdien, 30.aprīlī Daugavpils Olimpiskajā centrā tika noskaidroti pirmie finālisti Latvijā vērienīgākajām skolēnu sporta un prāta spēlēm ZZ Čempionāts 2013, ZZ Čempionāta sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena.

Daugavpils pusfināla sacensībās kopumā piedalījās aptuveni 2500 skolēnu, kuri 90 klašu konkurencē sadalīja 30 ceļazīmes uz lielo čempionāta finālu 1.jūnijā Arēnā Rīga.

Augstākos rezultātus uzrādīja klases no Rēzeknes, Preiļiem, Ilūkstes, Daugavpils, Lielvārdes un Briežuciema. ZZ Čempionātu jau septīto gadu rīko Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis.

Pusfināla dalībnieki sacentās trīs klašu grupās (4. – 5., 6. – 8. un 10. – 11.klases) un ceļazīmes uz ZZ Čempionāta finālu tika piešķirtas 10 labākajām katras grupas klasēm. Pilns saraksts ar klasēm, kuras brauks uz finālu Rīgā, pieejams šeit.

Pirmo trīs vietu ieguvēji Daugavpils pusfināla kārtā:

4. - 5. klašu grupa
* Pirmā vieta Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas 5.a klase
* Otrā vieta Rēzeknes 1.vidusskolas 5.b klase
* Trešā vieta Preiļu 1.pamatskolas 5.c klase

6. - 8. klašu grupa
* Pirmā vieta Preiļu 1. pamatskolas 7.c klase
* Otrā vieta Briežuciema pamatskolas 8.a klase
* Trešā vieta Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 7.a klase

10. – 11. klašu grupa
* Pirmā vieta J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 10. a klase
* Otrā vieta Rēzeknes 5. vidusskolas 10. a klase
* Trešā vieta Ilūkstes 1. vidusskolas 11. b klase

"Līdzās sāncensībai par spēcīgāko un atjautīgāko klašu tituliem ir redzams, ka skolēni ir ieradušies iegūt arī jaunus draugus un lieliski pavadīt laiku, atraktīvi parādot savu komandu. Tādējādi septiņu gadu laikā ZZ Čempionātam ir izdevies kļūt par īsteniem visas Latvijas skolēnu, skolotāju un vecāku svētkiem," stāsta Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja Laura Ozoliņa.

Kā pastāstījas Ozoliņa, tieši strauji augušais sacensību vēriens bija izaicinājums mums visiem, jo nu jau tas praktiski ir profesionālā sporta pasākums. Tādēļ šī čempionāta jaunievedums ir Samsung planšetdatori, ar kuriem tiesneši rūpējas, lai rezultātu noteikšana noritētu daudz ātrāk un precīzāk. Tāpat arī šogad pirmo reizi ZZ Čempionāta vēsturē ikviens var sekot līdzi sacensību norisei, vērojot pusfinālu sacensības tiešraidēs, kas tiek nodrošinātas sadarbībā ar Latvijā lielāko portālu tīklu Pilseta24.lv.

Pilsētas informācijas portās Daugavpils24.lv jau vēstīja, ka ZZ Čempionāta pusfinālos piedalīsies 480 klases no visas Latvijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)