Banner 980x90

Ogrē aizvadīts trešais Tvīda brauciens

Publicitātes foto/ Foto: Ogre.lv
Publicitātes foto/ Foto: Ogre.lv
Trešdien, 4.maijā Ogrē notika nu jau trešais kafejnīcas "M.Pūres beķereja" rīkotais Tvīda brauciens. Laika apstākļi bija lieliski, līdz ar to pasākums bija labi apmeklēts. Dažādi tērpto velosipēdistu skaits bija mērojams vairākos simtos, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldībā. 

Šogad Tvīda brauciena dalībnieki iepazina pavisam jaunas, iepriekšējos braucienos neredzētas pilsētas kultūrvēsturiskās vietas, ar kurām Ogre joprojām var lepoties, piemēram Ogres estrāde. Šajā vietā brauciena dalībnieki uz brīdi atvilka elpu un pēc Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Artūra Manguļa aicinājuma vienojās kopīgā dziesmā "Nevis slinkojot un pūstot".  Kopējais Tvīda brauciena maršruta garums šogad bija apmēram seši kilometri.

Sešus kilometrus garajā maršrutā devās arī Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis ar ģimeni. Arī viņa ģimene bija parūpējusies par atbilstošu tērpu izvēli.

Tvīda brauciena noslēgumā bija vērojama dalībnieku tērpu parāde, labāko apbalvošana, fotografēšanās, pēcpusdienas tēja un kliņģera baudīšana. Tāpat bērniem un brauciena dalībniekiem Brīvības ielā, pie muzeja jaunās ēkas, bija iespēja skatīt Liepājas ceļojošā teātra "Maska" izrādi par Kliņķīti. Visas dienas garumā mazos dalībniekus priecēja arī atraktīvas āra spēles.

Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20., 30.gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds brauciens notika 2009.gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē. Latvijā pirmos Tvīda braucienus Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreisa velosipēdu darbnīca rīkoja 2010.gadā - maijā tas notika Liepājā, savukārt septembrī - Rīgā.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)