Banner 980x90

Ogrē izrādīs izstādi par senlaiku telefoniem

Valmiera, 17.aug., LETA. 18.augustā plkst.18 Ogres Vēstures un mākslas muzejā tiks izrādīta izstāde par senlaiku telefoniem "Telefoni Vidzemē", aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Gunta Šmidre.

Tāpat ar stāstījumu par telefonu lietošanas pirmsākumiem Latvijā un Vidzemē uzstāsies telekomunikāciju inženieris un inženierzinātņu doktors Valdis Hofmarks.

Hofmarks senlaiku telefonus kolekcionē jau 35 gadus. Tajā ietilpst ne tikai 140 telefona aparāti, bet arī fotogrāfijas, tehniskā literatūra un telefonu grāmatas.

Izstādē "Telefoni Vidzemē" Ogres Vēstures un mākslas muzejā būs apskatāmi gandrīz 80 sienas un galda telefona aparāti, kādus lietoja Latvijas teritorijā laika posmā no aptuveni 1895.gada līdz Otrā pasaules kara beigām. Lielākā daļa ekspozīcijas ir Hofmarka kolekcija, neliels skaits eksponātu ņemts no Ogres Vēstures un mākslas muzeja krājuma.

Izstāde "Telefoni Vidzemē" Ogres Vēstures un mākslas muzejā būs skatāma līdz 15.oktobrim.

Ieeja ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)