Banner 980x90

Ogrē kultūras konsultatīvā komisijas sēdē akcentē svarīgākos darbus 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ogres novada pašvaldības domes izveidotā kultūras konsultatīvā komisijas sākusi darboties.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, notikušajā komisijas sēdē, ko var dēvēt par pirmo darba sēdi, piedalījās arī Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane, lai akcentētu šobrīd aktuālākos kultūras darba jautājumus, kuros nepieciešams kultūras jomu speciālistu padoms, priekšlikumi un aktīva rīcība.

Tika akcentēta gatavošanās Latvijas simtgadei un Ogres pilsētas 90 gadu jubilejai 2018.gadā, Ogres pilsētas svētkiem, kas notiks šovasar 5. un 6.augustā, nepieciešamība izstrādāt novada kultūrpolitikas stratēģiju.

"Kultūras konsultatīvajā komisijā darbojas radošo nozaru speciālisti, esmu pārliecināta, ka viņiem būs daudz labu priekšlikumu, kā Ogres novadā sagaidīsim valsts simtgadi – gribētos, lai gan pilsētā, gan katrā pagastā būtu jūtama gatavošanās mūsu valstij tik nozīmīgam notikumam, lai, visiem kopā strādājot, valsts jubilejai spētu sarūpēt lielisku dāvanu," uzsver Tamane. Domes priekšsēdētāja vietniece arī norāda, ka ir nepieciešams aktualizēt Ogres novada Attīstības programmas kultūrvides sadaļu un līdz rudenim ir jāsagatavo novada kultūras attīstības stratēģijai, pirms tam rūpīgi izvērtējot esošo novada kultūras darba plānošanas dokumentu atbilstību valsts kultūrpolitikas vadlīnijām.  

Jau jau vēstīts, pagājušā gada pēdējā pašvaldības domes sēdē 17.decembrī tika apstiprināts Ogres novada kultūras konsultatīvās komisijas nolikums, savukārt domes sēdē šā gada 18.februārī deputāti apstiprināja šīs komisijas sastāvu.

Komisijas sastāvā iekļauti dažādu kultūras jomu pārstāvji. Jānis Kaijaks pārstāv teātra nozari, Gunita Bičule, Antra Purviņa, Vairis Nartišs, Valdis Butāns – mūzikas nozari, Iveta Zāģere – mākslas un radošo industriju nozari, Dana Jasinkeviča – dizaina mākslas nozari, Dzidra Sproģe pārstāv Ogres novada pagastu kultūras darba jomu, savukārt Nadīna Rutka šajā komisijā pārstāv novada jauniešus.

Komisijas vadību pašvaldības dome ir uzticējusi mūziķim Vairim Nartišam.  

Kultūras konsultatīvo komisiju dome ir izveidojusi ar mērķi pilnveidot un attīstīt kultūras jomu Ogres novada administratīvajā teritorijā.

Saskaņā ar nolikumu komisijai ir šādas funkcijas: atbalstīt un stiprināt pilsoniskās sabiedrības saliedētību un identitāti; sekmēt Ogres novada kultūras iestāžu un struktūrvienību darbības pilnveidošanu, pēctecību un ilgtspējību; atbalstīt līdzsvarotu kultūras procesu attīstību un pieejamību visā Ogres novada administratīvajā teritorijā; izvērtēt pašvaldības attīstības plānošanas dokumentus kultūras jomā; veicināt vienlīdzīgu finanšu līdzekļu sadali kultūras jomā.

Lai pilnveidotu kultūras darbu novadā, komisijas uzdevumu loks ir plašs: sniegt  priekšlikumus pašvaldības domes vadībai Ogres novada kultūras iestāžu darbības pilnveidošanā; veicināt kultūras vērtību radīšanu, izplatīšanu un saglabāšanu, mākslinieciskās jaunrades attīstību, tiekšanos pēc izglītošanās un izcilības; koordinēt daudzveidīgu kultūras pakalpojumu piedāvājumu visā novada administratīvajā teritorijā; sekmēt sadarbību starp valsts un pašvaldību institūcijām un kultūras nevalstiskajām organizācijām; izteikt priekšlikumus dalībai valsts mēroga pasākumos kultūras jomā un to ietvaros sniegt ierosinājumus pasākumu koncepcijai Ogres novadā; izteikt priekšlikumus svētku pasākumiem Ogres novadā un sniegt ierosinājumus Ogres pilsētas svētku pasākumu koncepcijai; izvērtēt un sniegt priekšlikumus ar kultūras jomu saistīto normatīvo aktu projektu izstrādei un pašvaldības attīstības plānošanas dokumentu pilnveidošanai un īstenošanai; sniegt priekšlikumus par finanšu piesaistīšanu kultūras jomas attīstīšanai un pilnveidošanai Ogres novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)