Banner 980x90

Ogrē norisinājās Valodu dienas

Šogad 21.novembrī AEGEE-Ogreaicināja visus interesentus Ogres Valsts tehnikumā uz Valodu dienu, kurā varēja iepazīties un iemācīties kādu vārdu vāciski un ukrainiski, kā arī uzdot savus jautājumus par amerikāņu angļu valodu.

Jöran Steinhauer no Vācijas atklāja
šo dienu.  Jöran atraktīvā un ļoti muzikālā metodē jauniešiem mācīja pamatfrāzes vāciski - Mani sauc ..., Tu esi garš, Viņam ir 16 gadi utt. Lai gan Jöran nelepojās ar vācu šlāgera tekstu, tomēr tā tulkoša izvērtās ļoti jautra. Tā kā Jöran runā arī latiski, tad tika arī kopīgi dziedāta grupas Prāta Vētra dziesma "Spogulīt, spogulīt"vācu valodas tulkojumā.   

Sofia Gillespie no ASV, kura Ogrē ir skolnieku apmaiņas programmā, stāstīja atšķirības starp amerikāņu-angļu un angļu valodu, kuru mēs mācāmies. Sofia mūs iepazīstināja ar vārdiem, kurus Šekspīrs ieviesa angļu valodā, bet mūsdienās  neviens pat neiedomājas, ka tie ir jaunvārdi.


Iryna Vovk no Ukrainas, dzīvo Latvijā jau sešus gadus, un tāpat kā Jöran, lieliski runā latviski, dalībniekiem pastāstīja par ukraiņu valodu un iezīmēja arī ukraiņu kultūru. Dalībniekiem bija iespēja apskatīt vārdus, kuri gan ukraiņu, gan latviešu valodā ir līdzīgi. Nodarbības beigās bija iespēja "vārīt" boršu, kurš ir tradicionālais ukraiņu ēdiens. Auditorijai bija jānosauc 21 borša sastāvdaļas un tad tos kopīgi tās vajadzēja pārtulkot ukrainiski.              

Valodu diena tika pavadīta jautrā un neformālā gaisotnē ar dziesmām un jokiem. Organizētāji atzīst, ka Valodu dienu mērķis  - kultūras apmaiņa caur valodu - tika sasniegts.               

AEGEE-OGRE pasākās Ogres Valsts Tehnikumam par telpām, Ogres Novada domei par pilsētas suvenīriem un jauniešiem par atsaucību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)