Banner 980x90

Ogrē noslēgušies aizsargdambja rekonstrukcijas būvdarbi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ogres novada pašvaldība īsteno projektu ''Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres pilsētas teritorijā, veicot Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja rekonstrukciju'' saskaņā ar 2015.gada 28.jūlijā noslēgto vienošanos par projekta īstenošanu starp Ogres novada pašvaldību un Centrālo finanšu un līguma aģentūru.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, projekta mērķis ir veikt Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukciju, samazināt augstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētas teritorijā, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi un saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku pastāvēšanu, kā arī vides aizsardzību. Projekta mērķa grupa ir pašvaldība, pilsētas iedzīvotāji un komersanti, kurus ietekmējuši pirms tam bijušie plūdi un to radītās sekas.

Projekta ietvaros ir veikta Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukcijas ceturtā kārta. Šajā kārtā ir veikta esošā pagaidu dambja rekonstrukcija, kas maksimāli samazinās Ogres upes palu ūdeņu filtrāciju caur dambja uzbērumu. Ceturtās kārtas ietvaros ir nostiprināts aizsargdambis, paaugstinot to līdz aprēķinātai plūdu riska atzīmei un izbūvēts ūdens necaurlaidīgais ekrāns visā aizsargdambja garumā.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 1 235 124.05 eiro, no kuriem 85% ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums un 15% pašvaldības līdzfinansējums.

Tā kā projekta izmaksas ir attiecināmas no 2014.gada 1.janvāra, tad Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukcijas ceturtā kārta ir uzsākta 2014.gada augustā un ir pabeigta jeb būvobjekts nodots ekspluatācijā 2015.gada 28.oktobrī.

Būvdarbus veica SIA "Valkas meliorācija", būvuzraudzību SIA "Jurēvičs un partneri" un autoruzraudzību SIA "Inženieru birojs "Kurbada tilti".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)