Banner 980x90

Ogrē notiks reģionālā teātru skate

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pēc vairāku gadu pārtraukuma, Ogrē 13.februārī norisināsies reģionālā teātru skate.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada Kultūras centra sabiedrisko attiecību specialiste Dace Tribocka, vienas dienas laikā uz Ogres Kultūras centra Lielās zāles skatuves tiks izspēlētas četras  labākās Rīgas reģiona teātru izrādes. Ogres Kultūras centru skatē pārstāvēs Ogres Tautas teātris ar H.Ibsena lugu "Bernika projekts", kas iestudēta aizvadītā gada nogalē.

Ik gadu Latvijā norisinās amatierteātru skate "Gada izrāde", ko organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām. Skates ietvaros tiek noteikta labākā amatierteātru izrāde Latvijā. Jānis Kaijaks - amatierteātru virsrežisors -  norāda, ka skate ir amatierteātru galvenais virzītājspēks. Pēc LNKC mājas lapā pieejamās informācijas, Latvijā darbojas 360 amatierteātri, ar vairāk nekā 4000 dalībniekiem.

13.februārī Ogrē būs iespēja vērot daļu no Rīgas reģionā izvirzītajām izrādēm - Madlienas amatierteātra izrādi "Madlienas baznīcas torņa cēlējs" (režisors Didzis Cauka), Baldones amatierteātra izrādi "Zivs četratā" (režisore Zigrīda Ezeriņa), Mālpils amatierteātri ar izrādi "Vēji" (režisore Liene Cimža) un Sējas novada Lojas amatierteātra izrādi "Gaisa grābekļi" (režisors Valdis Grēviņš). Paralēli šajā dienā reģionālā skate norisināsies arī Lielvārdē, kur dienas laikā tiks izspēlētas astoņas amatierteātru izrādes.

Izrādes vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs teātra kritiķe, teātra portāla "Kroders.lv" redaktore Ieva Rodiņa, režisors Juris Jonelis un režisors Arnis Ozols.

Lai noteiktu Latvijas labāko amatierteātru izrādi, skates tiek organizētas trīs etapos. Sākotnēji labākās izrādes nosaka novadu skatēs, kas tālāk tiek virzītas uz reģionālajām skatēm. Savukārt ik gadu aprīlī Rīgā norisinās fināla skates un tiek noteikta labākā amatierteātru "Gada izrāde". 2015.gada lābāko izrāžu fināls norisināsies Rīgā 9. un 10.aprīlī.

Jānis Kaijaks skaidro, ka pēdējos gados Ogrē marta mēnesī tika organizēta Teātra diena. Šogad tā tiek aizstāta ar reģionālo skati, kur tiekas reģionu augstvērtīgākās izrādes un teātri. Šī būs diena, kad ogrēniešiem plašā klāstā būs pieejams teātris. Tāpēc Jānis Kaijaks uzsver - iedzīvotājiem tā ir lieliska iespēja visas dienas garumā baudīt teātra mākslu.

Plašāk par pasākumu lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)