Banner 980x90

Ogrē par 117 114 eiro izbūvēta sabiedriskā tualete un šķiroto atkritumu konteineru novietne

Rīga, 4.sept., LETA. Augusta beigās Ogrē darbu sākusi sabiedriskā tualete un šķiroto atkritumu konteineru novietne, kas izmaksājusi 117 114 eiro, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Publiskā tualete ar saimniecības telpām izbūvēta, veicot Brīvības ielas skvēra pārbūves trešās kārtas darbus. Ēkas platība ir 72 kvadrātmetri, tajā atrodas labierīcības, arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī slēgta šķiroto atkritumu konteineru novietne un saimniecības telpa dārza inventāra glabāšanai.

Būvdarbus objektā veica SIA "Akvilons Z", kas iepirkumā bija vienīgais pretendents. Iecere pašvaldībai izmaksājusi 117 114 eiro. Sapožņikovs skaidroja, ka pašas ēkas izbūves izmaksas ir apmēram puse no kopējo izmaksu tāmes, taču būvdarbu laikā izbūvētas arī apakšzemes komunikācijas, ūdensapgādes iekšējais tīkls, elektrosistēma.

"Būvfirmu pakalpojumi šobrīd, kā zināms, kļūst aizvien dārgāki. Ja tualešu izbūvi atliktu uz nākamo gadu, nez vai izmaksas būtu zemākas, bet publiskā tualete Ogrē bija ļoti nepieciešama," apgalvoja pašvaldība pārstāvis.

Par līdzekļu piešķiršanu tualetes izbūvei Ogres novada dome lēmusi ārkārtas domes sēdē jūnijā, un pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka par ēkas izmēriem un pielietotajiem materiāliem deputātu starpā bijušas diskusijas.

"Ogres pilsētā savulaik visas publiskās tualetes, kas piederēja pilsētai, tika nodotas privatizācijai, tāpēc mēs palikām bez publiskajām tualetēm. Skvērā šādas tualetes ir ļoti nepieciešamas," sēdē skaidrojis domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK), piebilstot, ka iepirkumā varēja piedalīties jebkurš uzņēmējs.

Jau vēstīts, ka Saulkrastos  publiskā tualete pārbūvēta par 100 574 eiro. No tualetes pārbūves kopējām izmaksām nedaudz mazāk par pusi jeb 49 500 eiro finansējis Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds, bet atlikušos 51 074 eiro - Saulkrastu novada pašvaldība.

Tualetes pārbūvi veica "BK Māja", kas saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu arī iepriekš izpildījusi publiskus būvniecības pasūtījumus, piemēram, remontējusi Ogres mūzikas skolu, Jelgavas kultūras nama jumtu, Lielvārdes pamatskolas aktu zāli un citus objektus.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2010.gadā Rīgā reģistrētais celtniecības un remonta darbu uzņēmums ar pamatkapitālu 2845 eiro pilnībā pieder Ilonai Baumanai, kura tajā ir arī valdes priekšsēdētāja. Pērn "BK Māja" strādājusi ar 348 677 eiro apgrozījumu un 9514 eiro peļņu, bet gadu iepriekš uzņēmums apgrozījis 1,03 miljonus un nopelnījis 84 692 eiro.

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamajiem Partiju finanšu datubāzes datiem, Baumane pērn ziedojusi 20 eiro Jaunajai konservatīvajai partijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)