Banner 980x90

Ogrē plūdos cietušo ielu atjaunošanai būs vajadzīgi ap 32 tūkstoši latu

Pēc satraukumu pilnās nedēļas plūdu skartajās teritorijās tagad tiek apzināti postījumu apmēri un sākušies plūdu seku novēršanas darbi, pēc provizoriskām aplēsēm, Ogrē plūdos cietušo ceļu un ielu atjaunošanai pašvaldībai būs vajadzīgi ap 32 tūkstošiem latu pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja pašvaldībā.

Dambja nostiprināšanai ar speciālu segumu ("rievoto sienu") orientējošās izmaksas ir 120 000 Ls, komunikāciju tilta balstu remontam nepieciešami 86 000 Ls. Ogres upes gultnes tīrīšana virs Ogres HES izmaksās 96000 Ls.
 
Ogres novada priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs norāda, ka, pēc ekspertu ieteikuma, ūdens plūsmas nodrošināšanai Daugavā virs Ogres ietekas ir jāizbūvē mols, ir arī jālikvidē smilšu sēres, tā padziļinot Ogres upes ieteci Daugavā. Par to gan jāgādā Latvenergo, jo Rīgas HES ūdenskrātuve, kuras izveidošanas rezultātā tika mainīta Ogres upes gultne, ir šī uzņēmuma pārziņā.

Jau vairākas dienas Ogres, Peldu, Plūsmas ielā tiek izsūknēts ūdens no dzīvojamo māju pagrabiem un pagalmiem, dzeramā ūdens akām, kanalizācijas akām un bedrēm. Dzeramo ūdeni šo ielu iedzīvotājiem piegādā pašvaldības aģentūra "Mālkalne", jo no pašu akām ūdens nav lietojams.

Ātri piepildās šo ielu rajonā novietotie ietilpīgie atkritumu konteineri, jo vairākos plūdos cietušajos mājokļos daudz kas ir izmircis un lietošanai vairs nav derīgs.

Plūdu postījumu novēršanā iesaistījušies zemessargi.

Piektdien, 19.aprīlī, notika Latvijas Republikas Ministru kabineta ārkārtas sēde, kurā izskatīti pašvaldību, arī Ogres novada domes, lūgums izsludināt ārkārtējo situāciju plūdu skartajās teritorijās. Kā zināms, valdība ārkārtas situāciju tomēr neizsludināja.
 
Ogres novada domes priekšsēdētājs un Ogres, Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadu apvienotās civilās aizsardzības komisijas vadītājs Edvīns Bartkevičs, kurš arī piedalījās valdības sēdē, norāda, ka ārkārtas situācijas noteikšana pašvaldībām ir ļoti būtiska, jo, organizējot plūdu seku novēršanas darbus, ir ļoti operatīvi jāiegādājas nepieciešamais inventārs, piemēram, sūkņi, taču pašvaldībā arī šādās situācijās ir jārīko iepirkums.
 
Sestdien, 20.aprīlī, Ogri apmeklēja un ar Bartkeviču tikās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece Ilona Raugze, lai, gatavojoties Krīzes vadības padomes sēdei, kas notiks pirmdien, 22.aprīlī, iegūtu maksimāli precīzu informāciju par plūdu radītajiem postījumiem un to novēršanai nepieciešamajiem izdevumiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)