Banner 980x90

Ogrē rekonstruēs notekūdeņu attīrīšanas ietaises

Pirmdien, 28.janvārī, Ogres novada pašvaldības aģentūrā "Mālkalne" tika parakstīs līgums, ka tuvāko divu gadu laikā tiks veikta Ogres notekūdeņu attīrīšanas ietaišu (NAI) rekonstrukcija, izbūvējot jaunas NAI, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldībā.

Projektu "Ogres ūdenssaimniecības attīstība, III kārta" realizēs firma Per AArsleff A/S, kura uzvarēja LV Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā atklātajā konkursā "Notekūdeņu attīrīšanas iekārtu būvniecība Ogrē", uzvarēja ar zemāko cenu -3 668 042.00 Ls bez PVN.
 
Pēc projekta beigām tiks nodrošināta ES un Latvijas normatīviem atbilstoša slāpekļa un fosfora attīrīšana, ko šobrīd, avārijas stāvoklī esošās NAI nenodrošina. Tāpēc tika arī saņemts Kohēzijas fonda līdzfinansējums, kas ir 85% no attiecināmajām izmaksām.
 
Pēc šī projekta beigām varēs uzskatīt, ka praktiski visa Ogres komunālā sistēma būs sakārtota, jo dzeramais ūdens tiek iegūts no saviem jauniem urbumiem , tiek attīrīts modernā atdzelžošanas stacijā, kā arī pilsētā ir izbūvēti ap 65 km jauni centrālie ūdensvada un kanalizācijas tīkli. Ar jauno Ogres notekūdeņu attīrīšanas ietaišu izbūvēšanu - galvenais būs padarīts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)