Banner 980x90

Ogrē reorganizēs pašvaldības aģentūras

Ogres novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu par Ogres novada pašvaldības aģentūru "Mālkalne" un "Dziednīca" reorganizāciju un Ogres novada pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" izveidi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Reorganizācija tiek veikta ar mērķi nodrošināt efektīvāku resursu izmantošanu un pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu pašvaldības aģentūrās.

Pamatojoties uz šo lēmumu, ir uzsākta abu aģentūru reorganizācija - divu aģentūru vietā būs viena - pašvaldības aģentūra "Ogres namsaimnieks", kas jau ir reģistrēta Uzņēmumu reģistrā.

Aģentūras reorganizācijas procesa laikā Ogres novada pašvaldība veic organizatoriskas izmaiņas. Ar nākamā gada 1.janvāri darbību sāks pašvaldības aģentūra "Ogres namsaimnieks", kurai ir noteikts plašāks funkciju klāsts nekā pašvaldības aģentūrai "Mālkalne" un "Dziednīca".

"Ogres namsaimnieks" būs aģentūras "Mālkalne" un "Dziednīca" saistību un tiesību pārņēmēja.

Aģentūra pārvaldīs tās valdījumā nodoto Ogres novada pašvaldības nekustamo īpašumu - daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, tostarp sociālo māju kompleksu, dzīvnieku patversmi, nedzīvojamās ēkas un tām piesaistītos zemesgabalus, atsevišķus dzīvokļu īpašumus, kā arī privatizēto dzīvokļu īpašumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās līdz to pārvaldīšanas tiesību nodošanai dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai dzīvokļu īpašnieku pilnvarotai personai, organizējot šo īpašumu apsaimniekošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Aģentūra pārvaldīs tās valdījumā nodotās Ogres novada pašvaldības centralizētās siltumapgādes, ūdensapgādes, fekālās un lietus kanalizācijas sistēmas, tostarp tīklus, ar tiem funkcionāli saistītās ēkas un būves (katlumājas, sūknētavas, attīrīšanas iekārtas u.c.) un tām piesaistītos zemesgabalus, organizējot to apsaimniekošanu.

"Ogres namsaimnieks" organizēs komunālos, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus, notekūdeņu attīrīšanu Ogres pilsētas un Ogresgala pagasta teritorijā, siltumapgādi, izmantojot centralizētos siltumapgādes tīklus un katlumājas, lietus kanalizācijas ekspluatāciju un rekonstrukciju Ogres novada pašvaldības piešķirtā finansējuma ietvaros, sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Aģentūrai būs jānodrošina pakalpojumi Ogres novada iedzīvotājiem, kā arī juridiskām personām, iestādēm un organizācijām, kurām īpašumā vai valdījumā esošie nekustamie īpašumi funkcionāli saistīti ar aģentūras valdījumā esošajām komunālajām sistēmām, jāveic Ogres pilsētas un Ogresgala pagasta teritorijas labiekārtošana un uzturēšana, aģentūras valdījumā un apsaimniekošanā esošo māju iekšpagalmu remontdarbi u.c.

Pārņemot aģentūras "Dziednīca" saistības, "Ogres namsaimniekam" jānodrošina peldbaseina un saunas pakalpojumi, veselības veicināšanas un profilakses pasākumu organizēšana, tostarp iedzīvotāju informēšana, konsultācijas, izglītošana, personisko iemaņu attīstīšana, dzīvesveida un kaitīgu paradumu maiņas veicināšana visās vecuma grupās, kā arī reģistratūras maksas pakalpojumi ārstu praksēm, kas darbojas aģentūras telpās.

Ārstnieciskie pakalpojumi, kas līdz šim tika sniegti aģentūrā "Dziednīca", jaunajai aģentūrai nebūs jānodrošina - tie turpmāk būs SIA "Ogres rajona slimnīca" pārziņā.

Pašvaldības aģentūras "Mālkalne" un "Dziednīca" tiek reorganizētas, tās izslēdzot no Valsts ieņēmumu dienesta reģistra, līdz ar to direktora amats kā vienā, tā otrā aģentūrā tiek likvidēts.

Reorganizācija jāpabeidz līdz 2015.gada 28.februārim.

Uz jaunās pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" direktora amatu šā gada decembrī tiks izsludināts atklāts konkurss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)