Banner 980x90

Ogrē samazinājusies maksa par apkuri

Siltumenerģijas cena Ogrē, salīdzinot ar janvāri, februārī ir samazinājusies – 37,42 latiem par megavatsundu (janvārī – 39,37 Ls /MWh, decembrī – 40,02 Ls (bez PVN)), pilsētas informācijas ortālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības aģentūrā "Mālkalne".

Ņemot vērā arī to, ka februāris bija siltāks nekā janvāris, vidējā mainīgā maksa par apkuri februārī Ogrē ir samazinājusies – 0, 82 Ls/m2 ( janvārī – 1,17 Ls/M2).

Maksimālā mainīgā maksa – 1,10 Ls (pārsvarā vecajās ķieģeļu mājās), bet vismazāk par apkuri maksā jaunā projekta mājā Zaķu ielā 1- tikai 0,47 Ls/kvm.

Kā jau minējām, apkures maksu ir ietekmējis tas, ka februāris bija siltāks nekā janvāris, februāra temperatūrā – 2,47 (janvārī vidējā āra gaisa temperatūra Ogrē bija – 7,24 grādi).

Atgādinām, ka apkures izmaksas ietekmē divas komponentes - siltumenerģijas tarifs un patērētais siltumenerģijas daudzums. Siltumenerģijas maksa ir noteikta atbilstoši domes saistošajiem noteikumiem un tas mainās atkarībā no dabasgāzes cenas. Savukārt siltumenerģijas patēriņu ietekmē āra gaisa temperatūra, siltummezglā noteiktais temperatūras režīms, iedzīvotāju paradumi un ēkas tehniskais stāvoklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)