Banner 980x90

Ogrē šonedēļ atklās par 462 516 eiro pārbūvēto bērnudārzu

Rīga, 22.aug., LETA. 24.augustā pēc pārbūves tiks atklāta pirmsskolas izglītības iestāde Parka ielā 1 Ogrē, kuras rekonstrukcija izmaksāja 462 516 eiro, aģentūra LETA uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Lai arī faktiski objekta pārbūves un siltināšanas darbi noslēdzās jau aprīlī, vasarā turpinājās mēbeļu iegāde un telpu aprīkošana atbilstoši pirmsskolas bērnu iestādes vajadzībām. Pārbūvētās ēkas telpas jaunajā mācību gadā sāks apdzīvot 80 bērni - tajā darbosies četras bērnudārza "Strautiņš" grupas. Bērnudārza teritorija ir aprīkota ar rotaļlaukumu.

"Līdz ar šīs ēkas pārbūvi bērnu rinda uz vietām bērnudārzos krietni samazinās. Pašvaldība savā īpašumā ir pārņēmusi arī kādreizējā bērnudārza "Bitīte" ēku, lai ar laiku to atkal izmantotu bērnu vajadzībām. Mūsu plānos ir arī jaunas ēkas būvniecība Ogres Valsts ģimnāzijas vajadzībām," informēja Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) .

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto projektu "Ēkas Ogrē, Parka ielā 1 siltināšana un rekonstrukcija, pielāgojot pirmsskolas izglītības iestādes vajadzībām", veikta ēkas pārbūve ar mērķi samazināt oglekļa dioksīda emisijas un primārās enerģijas patēriņu, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu un izdevumu samazināšanos. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 462 516 eiro, no tiem 166 000 eiro ir ERAF līdzfinansējums, bet valsts budžeta dotācija pašvaldībai - 74 129 eiro. Darbus objektā nodrošināja pilnsabiedrība "ReRe Būve un Campaign".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)