Banner 980x90

Ogrē uzstādīta Latvijā pirmā elektromobiļu ātrās uzlādes stacija

Ogrē, Brīvības ielā 15, pie Ogres kultūras centra, tika uzstādīta elektromobiļu uzlādes stacija, kas ir pirmā ātrās uzlādes stacija Latvijā. Šajā uzlādes stacijā elektromobili var uzlādēt nepilnu 30 minūšu laikā, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldība.

Ņemot vērā, ka uzlādes stacija atrodas pilsētas centrā, tad laikā, kamēr tiek veikta automašīnas uzlāde, autovadītājiem ir iespējams iegriezties tuvējā lielveikalā vai kafejnīcās, kas atrodas mazāk kā 100 m attālumā no uzlādes stacijas.

Uzlādes stacijas lietošana ir maksas pakalpojums. Ogres novada dome apstiprināja tarifu – pieci eiro par vienu uzlādes reizi (ieskaitot PVN). Pagaidām maksa par uzlādi netiek iekasēta, tarifs tiks piemērots janvārī, kad pašvaldība nokārtos nepieciešamās formalitātes ar "Swedbank".

Jāpiebilst, ka Ogres novada pašvaldība ienākumus no stacijas lietošanas negūs, visi ieņēmumi no izlietotās elektroenerģijas automobiļu uzlādei tiks izmantoti, lai segtu ikmēneša elektroenerģijas un stacijas uzturēšanas izdevumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)