Banner 980x90

Ogrē veidos darba grupu bijušās domes vadības likumīgās rīcības izvērtēšanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Trešdien, 23.martā Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē pieņemts lēmums izveidot darba grupu pašvaldības vadības saimnieciskās un likumīgās rīcības izvērtēšanai jautājumā par notekūdeņu attīrīšanas ietaišu izbūves Doles ielā 1, Ogrē, risinājuma izvēli.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, pēc Ogres novada pašvaldības pasūtījuma SIA "LBS konsultants" ir veikusi notekūdeņu attīrīšanas ietaišu (NAI) izmaksu novērtējumu, ja tās tiktu būvētas pie Daugavpils šosejas Ogrē, un šo izmaksu salīdzinājumu ar jau izbūvēto NAI Doles ielā 1, Ogrē, izmaksām. Pēc SIA "LBS konsultants" pārstāvja ziņojuma domes sēdē 17.martā var spriest, ka, izvēloties NAI būvniecībai teritoriju Doles ielā 1, iespējams, ir pieļauta Ogres novada pašvaldības amatpersonu nesaimnieciska, nelietderīga un iedzīvotāju interesēm neatbilstoša rīcība ar budžeta līdzekļiem.

Pēc ziņojuma domes sēdē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Pašvaldību lietu departamenta direktors Aivars Draudiņš ieteica izveidot komisiju, lai šo jautājumu izskatītu padziļināti. Draudiņš arī norādīja, ka pašvaldībai, konstatējot ļaunprātīgu vai nevērīgu rīcību ar pašvaldības budžeta līdzekļiem, ir pienākums vērsties tiesībsargājošās iestādēs.

Ārkārtas sēdē tika nolemts, ka darba grupas priekšsēdētāja būs Dana Bārbale, Ogres novada pašvaldības centrālās administrācijas "Ogres novada pašvaldība" Administratīvā departamenta direktore. Savukārt darba grupas locekļi būs Aigars Briedis, pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" direktors, Aiva Ormane, Ogres novada pašvaldības Finanšu departamenta direktore, Kaspars Klucis, Ogres novada pašvaldības centrālās administrācijas "Ogres novada pašvaldība" Attīstības departamenta direktors, Guntis Graudiņš, Ogres novada pašvaldības Attīstības departamenta Nekustamo īpašumu pārvaldes nodaļas vadītājs. Darba grupas sekretāres pienākumus veiks Ieva Kažoka, Ogres novada pašvaldības Attīstības departamenta Nekustamo īpašumu pārvaldes nodaļas juriste nekustamo īpašumu jautājumos.

Ar domes sēdes lēmumu darba grupai uzdots piecu mēnešu laikā konstatēt faktiskos apstākļus un izvērtēt pieņemtos Ogres novada pašvaldības domes lēmumus, amatpersonu rīcības likumību, saimnieciskumu un lietderību jautājumā par notekūdeņu attīrīšanas ietaišu izbūves Doles ielā 1 risinājuma izvēli un izmaksu atzīšanu un sagatavot attiecīgu ziņojumu izskatīšanai Ogres novada pašvaldības domē.

Turpmāk pirms katras domes komiteju sēdes darba grupa informēs deputātus par paveikto.

Faktisko apstākļu noskaidrošanai un domes pieņemto lēmumu izvērtēšanai darba grupa ir tiesīga lūgt skaidrojumus no amatpersonām un Ogres novada pašvaldības domes deputātiem, kā arī piesaistīt neatkarīgus ekspertus.

Par domes ārkārtas sēdē pieņemto lēmumu tiks informēta VARAM.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)