Banner 980x90

Ogrē viesojās Latvijas Goda konsuls Ukrainā Olena Višņakova

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ogri Višņakovas kundze nav izvēlējusies nejauši – Latvijas Republikas Goda konsulāts atrodas Čerņigovā, un šī Ukrainas pilsēta ir Ogres novada sadarbības partneris.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, Goda konsule tikās ar Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Artūru Manguli un priekšsēdētāja vietnieci sociālo lietu jautājumos Ilgu Vecziediņu.

Višņakova pateicās Ogres novada pašvaldībai par pagājušajā gadā rīkoto humānās palīdzības un atbalsta akciju Čerņigovas ģimenēm, kuras cietušas militārajā konfliktā Austrumukrainā, par viesmīlību un gādību, organizējot čerņigoviešu bērniem nometni. "Ukrainā situācija šobrīd ir sarežģīta. Ir lietas, ar kurām mums savā valstī jātiek galā, piemēram, korupcija. Karš ir sašķēlis Ukrainu, mums ir jāmācās dzīvot apstā kļos, ar kādiem līdz militārajam konfliktam nebijām saskarušies – mums nebija krīzes centru, sociālā palīdzības sistēma arī jāveido atbilstoši pašreizējiem apstākļiem, darbā ar ģimenēm, bērniem, karavīriem jāiesaista psihologi…. Ir ļoti svarīgi, ka mūsu bērniem ir iespēja kaut uz brīdi izrauties un pabūt ārpus Ukrainas, redzēt mierīgu pasauli, un Latvija tāda ir. Paldies ogrēniešiem, paldies ikvienam cilvēkam Latvijā par palīdzību un atbalstu. Latvija ir maza, bet palīdz mums daudz," saka Višņakova.

Goda konsule ļoti atzinīgi vērtē Latvijas ārstu augsto profesionālo līmeni, ārstējot militārajā konfliktā ievainotos karavīrus.

Tiekoties ar novada pašvaldības domes vadību, Višņakova iepazīstināja ar Goda konsulāta plāniem sadarbības paplašināšanu starp Latviju un Ukrainu daudzās jomās, to skaitā arī kultūrā un ekonomikā, veidojot kontaktus ar uzņēmējiem, organizējot biznesa forumu Latvijas un Ukrainas uzņēmējiem, Čerņigovā  plānots rīkot Latvijas dienas.

Kopā ar pašvaldības domes vadību Goda konsule apmeklēja Ogres Mūzikas skolu, Ogres Mākslas skolu, Ogres Vēstures un mākslas muzeju, tikās ar pašvaldības aģentūras "Ogres Kultūras centrs" direktori Antru Purviņu un pārrunāja par sadarbības iespējām kultūras jomā. Ogrēnieši un pilsētas viesi vēl noteikti atceras Čerņigovas mākslinieku sniegto koncertu Ogres pilsētas skvērā pagājušā gada vasarā – tas bija lielisks sākums sadarbībai, kas jāturpina un jāpaplašina, atzīst gan O.Višņakova, gan novada pašvaldības un kultūras centra vadība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)