Banner 980x90

Ogrēnieši "Mālkalnei" parādā aptuveni miljonu

Iedzīvotāju parādi pašvaldības aģentūrai "Mālkalne" šobrīd veido aptuveni vienu miljonu latu, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv pavēstīja Ogres novada pašvaldības aģentūras "Mālkalne" sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Deģe.

Viņa informē, ka šo summu veido iedzīvotāju parādsaistības par visiem no pašvaldības aģentūras saņemtajiem pakalpojumiem. No kopējās summas juridisko personu parāds ir aptuveni 5-10%.

Deģe vērtē, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem parādu apjoms nav būtiski mainījies un katru gadu situācija esot līdzīga.

Vaicāta, vai lielākie parādnieki varētu būt arī tie, kuriem, noslēdzoties apkures sezonai, pirmajiem tiks atslēgta apkure, pašvaldības aģentūras pārstāve skaidro, ka apkure tiek atslēgta tikai pēc māju vecākā iesniegumiem. "Speciāli dēļ parādiem mājas netiks atslēgtas," viņa norāda.

Tāpat Deģe arī informē, ka parādnieku dēļ pašvaldības aģentūrai šobrīd problēmas ar apgrozāmajiem līdzekļiem nav radušās.

Plašsaziņas līdzekļos jau vēstīts, ka Saeimas Mājokļu jautājumu apakškomisijas sēdē 13.martā diskutēja par īstermiņa risinājumiem apkures parādu problēmai. Kā vienu no iespējamiem risinājumiem, lai samazinātu iedzīvotāju parādus par apkuri, tiek rosināts noteikt izlīdzinātus maksājumus par siltumapgādi. Apakškomisija vienojās to noteikt kā vienu no prioritātēm, kurai vēlas rast ātru risinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)