Banner 980x90

Ogrēnietim par patvaļīgu būvniecību draud līdz pat 500 latu liels sods

Par patvaļīgu būvniecību ogrēnietim draud sods no 50 līdz 500 latiem, vēsta portāls Ogrenet.lv.

Trešdien, 13.februārī, pašvaldības aģentūras "Mālkalne" pārstāvis un novada pašvaldības Būvvaldes pārstāvis veica apsekošanu kāda daudzdzīvokļu nama dzīvoklī, kur pēc kaimiņu teiktā tiek veikta patvaļīga būvniecība. Apsekošanas laikā sūdzības apstiprinājās.

Dzīvokļa īpašnieks patvaļīgi veicis nesošās sienas demontāžu, kā rezultātā istaba un virtuve ir savienota ar lodžiju, patvarīgi palielinot dzīvokļa platību gan virtuvē, gan istabā, bez tehniskajiem noteikumiem ir uzstādīti apkures radiatori, piedevām, tas izdarīts nepareizi. Virtuves apkures stāvvads ir pilnībā demontēts un pieslēgts nepareizi. Jāpiebilst, ka attiecīgajā mājā savā laikā tika veikta sienu savilkšana, un, visticamāk, ja dzīvokļa īpašnieks būtu vērsies būvvaldē ar lūgumu veikt pārbūvi, tas netiktu atļauts.

Kā informē portāls Ogrenet.lv, ņemot vērā, ka patvaļīga būvniecība atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam ir administratīvs pārkāpums, attiecīgas institūcijas lemj par administratīvā soda piemērošanu. Šā kodeksa 152.pants "Būvniecības noteikumu pārkāpšana" par būves renovāciju, rekonstrukciju vai restaurāciju bez akceptēta projekta vai būvatļaujas (izņemot gadījumus, kas noteikti Vispārīgajos būvnoteikumos) vai vienkāršotās renovācijas vai vienkāršotās rekonstrukcijas noteikumu pārkāpšanu fiziskajām personām uzliek naudas sodu no 50 līdz 500 latiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)