Banner 980x90

Ogres 1.vidusskolas skolniece iepazīst "Grindeks"

Trešdien, 13.martā, AS "Grindeks" viesojās Ogres 1.vidusskolas 12.klases skolniece Ilze Lulle, kura "Profesiju dienas skolēniem" ietvaros iepazinās ar Kvalitātes Kontroles laboratorijas Kvalitātes kontroles grupas ķīmiķa-analītiķa darbu, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa.

Savā pieteikuma vēstulē Ilze Lulle rakstīja, ka savu karjeru vēlas saistīt ar ķīmiju, norādot, ka trīs gadus novada ķīmijas olimpiādēs ir ieguvusi godpilno 1.vietu. Tā kā Ilzei patīk veikt laboratorijas darbus un eksperimentēt, domāt risinājumus un analizēt situācijas, viņa izteica vēlmi gūt priekšstatu par ķīmiķa ikdienu reālā darba vidē.

Pēc uzņēmumā "Grindeks" pavadītās dienas, Ilze savus iespaidus raksturo šādi: "Grindeks" ir īstā vieta, kur uzzināt par ķīmiķu darbību, jo šis ir liels uzņēmums, kurā strādājošajiem ir ievērojama pieredze. Ieguvu atbildes uz man svarīgiem jautājumiem par savu nākotnes profesijas izvēli un ieraudzīju to, ka ķīmiķa darbs tiešām ir ļoti interesants. Novērtēju iespēju redzēt uzņēmuma laboratorijas un tehnoloģijas, ar kurām tiek strādāts, kā arī bija iespēja praktiski darboties pašai".

"Grindeks" Kvalitātes Kontroles laboratorijas Kvalitātes kontroles grupas ķīmiķis-analītiķis Jānis Jēkabsons: "Ilze ir zinoša un uzcītīga skolniece, priecē viņas interese par dažādiem ķīmijas procesiem. Šodien viņai bija iespēja iepazīties ar ķīmiķa darbu, pārbaudot produktu kvalitāti. Kopīgi pārbaudījām produkta iepakojuma atbilstību instrukcijai, kā arī veicām dažādas analīžu metodes paša produkta kvalitātes pārbaudei. Turklāt Ilzei bija iespēja doties nelielā ekskursijā, lai apzinātu visus Kvalitātes Kontroles laboratorijas aspektus".

"Profesiju dienas skolēniem" ir īpaši uz karjeru ķīmijas un farmācijas nozarē orientēts projekts, kuru organizē "Grindeks", un kas šogad norisinās no 1. februāra līdz pat 10.maijam. Projekta laikā "Grindeks" piedāvā iepazīt desmit, ar farmācijas nozari tieši saistītas, profesijas. Ņemot vērā lielo skolēnu atsaucību un farmācijas ražošanas uzņēmuma specifiku un reglamentēto darbību, konkrētā profesijas izzināšanas diena tiek izvēlēta, savstarpēji pielāgojot uzņēmuma un katra skolēna iespējas laikā no februāra līdz maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)