Banner 980x90

Ogres 90.jubilejā skanēs simfonija "Merkūrijs uz mēness"

Jelgava, 3.aug., LETA. Atzīmējot 90.jubileju, 23.augustā plkst.20 Ogrē izskanēs Skota Makalistera simfonija "Merkūrijs uz mēness", aģentūru LETA informēja Ogres novada Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Tribocka.

"Merkūrijs uz Mēness", ko autors, amerikāņu komponists Skots Makalisters nosaucis par konceptsimfoniju, ir pasaules jaunākās mūzikas topa virsotnē un to atskaņo visā pasaulē. Šo 2012.gadā sacerēto skaņdarbu savā repertuārā ir uzvedis orķestris "Rīga" un diriģents, ogrēnietis Valdis Butāns. Uzvedumā piedalās arī dziedātājs Jānis Šipkēvičs un ogrēnietis, ģitārists Matīss Čudars. Pasākumu vadīs Orests Silabriedis.

Vakara turpinājumā uzstāsies jaunais talantīgais mūziķis Reinis Jaunais, kurš vairākus gadus ir koncertējis visā Eiropā, Austrālijā un Jaunzēlandē, daloties ar savām ģitārspēles prasmēm un oriģināldziesmām, kuras pasniedz publikai, izmantojot dažādas ģitāras spēlēšanas tehnikas.

Dienu noslēgs dīdžeja Emil Deo priekšnesums.

Notikuma noskaņu veidos projekcijas un vides objekti, ko radījis videomākslinieks Ansis Imaks un vīdžejs Ignacs Andars. Tāpat būs stāsti par zvaigznēm un iespēja tās vērot divos teleskopos, ko nodrošinās Suntažu observatorija.

Ieeja - bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)