Banner 980x90

Ogres frisbijistiem uzvara starptautiskā turnīrā Pērnavā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Pērnavā norisinājās starptautiskais frisbija turnīrs "Mixed Madness", kurā par čempionu kļuva "Ogres Frisbija klubs", kas finālā ar 11:10 pārspēja Krievijas "Old Fasion", vēsta portāls Ogre.lv.

 

Mixed Madnes" ir Baltijā lielākais starptautiskais frisbija turnīrs, kas paredzēts jauktajām komandām. Šogad turnīrs notika jau trešo reizi un pulcēja kopumā desmit komandas no Igaunijas, Latvijas un Krievijas. Latviju pārstāvēja četras komandas - "Ogres Frisbija klubs", "Salaspils Jr", Ventspils "Pandas" un Rīgas "Sirocco Ultimate".

Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās pa piecām vienībām katrā. Pirmajā turnīra dienā tika izspēlētas grupas spēles, lai noskaidrotu divas spēcīgākās komandas, kas iekļūs turnīra pusfinālā. Pirmo vietu A grupā ieguva "Ogres Frisbija klubs", kas izcīnīja uzvaras pilnīgi visās grupas spēlēs. B grupā pārliecinoši pirmo vietu ieguva Ventspils "Pandas", bet "Salaspils Jr" sīvā cīņā par vietu pusfinālā tikai mača izskaņā spēja pieveikt Krievijas komandu "JuPiter" (8:7).

Pirmajā pusfinālā "Old Fasion no Krievijas sagrāva ventspilniekus (15:4), bet otrajā pusfināla spēlē "Ogres Frisbija klubs" pārliecinoši pieveica Salaspils junioru komandu (15:7). Mazajā finālā tikās divas Latvijas komandas - "Salaspils Jr" un Ventspils "Pandas". Abu šo komandu savstarpējā grupas spēlē pārāki bija izrādījušies ventspilnieki (10:6). Spēli par bronzu veiksmīgāk sāka Salaspils komanda, kas guva divus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 2:0. Līdz puslaika pārtraukumam Ventspils "Pandas" spēja ne tikai likvidēt "Salaspils Jr" pārsvaru, bet arī izvirzīties vadībā (7:5). Šāds ventspilnieku komandas pārsvars saglabājās līdz pat rezultātam 9:7, kad Salaspils juniori spēja gūt trīs punktus pēc kārtas (10:9). Iegūto pārsvaru Salaspils komanda vairs nepazaudēja, visā spēlē uzvarot ar 13:11 un iegūstot bronzas godalgas.

Finālā jau otro reizi šajā turnīrā tikās "Ogres Frisbija klubs" un "Old Fasion", pirmajā tikšanās reizē ļoti saspringtā cīņā pārāki izrādījās Ogres frisbijisti - 10:9. Arī finālspēle ritēja punkts punktā, krievu komandai visu laiku izvirzoties vadībā, bet ogrēniešiem rezultātu izlīdzinot. Pie rezultāta 4:5 Ogres komandai izdevās veikt izrāvienu un iegūt triju punktu pārsvaru 10:7. Laikam beidzoties, Krievijas komandai izdevās vienu punktu atspēlēt (8:10), kas nozīmēja, ka no uzvaras "Ogres Frisbiju klubu" šķīra tikai viens sekmīgs uzbrukums. "Old Fasion" veiksmīgā darbība aizsardzībā ļāva Krievijas komandai izlīdzināt rezultātu (10:10). Ogres komanda tieši pirms izšķirošā punkta nolēma pieprasīt minūtes pārtraukumu, lai atpūtinātu komandas līderus. Atsākoties spēlei, "Ogres Frisbija klubs" devās uzbrukumā, līdz tika raidīta nesekmīga tālā piespēle, kas deva cerības Krievijas komandai. Ogres komandas ciešā aizsardzība ļāva ātri atgūt uzbrukumu, ko veiksmīgi arī izdevās realizēt - uzvaru ar rezultātu 11:10 guva "Ogres Frisbija kluba" spēlētāji, kļūstot par turnīra "Mixed Madness" 2016. gada čempioniem.

Ogres Frisbija kluba komandā spēlēja: Ričards Raciņš, Nauris Jasukevičs, Dace Cīrule, Linda Gulbe, Māris Lukševics, Reinis Ignatāns, Ģirts Betmanis, Mārtiņš Saulīte, Harijs Dombrovskis, Sintija Liepiņa, Veronika Vasiļjeva, Igors Minovs, Renārs Čeredņičenko un Rūta Butāne. Komanda bija papildināta ar trijiem Salaspils Frisbija kluba pārstāvjiem – Montu Podumu, Santu Možeiku un Reini Otisonu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)