Banner 980x90

Ogres ledus halle pārtrauks darbību

Nopietnās finansiālās grūtībās nonākusī Vidzemes ledus halle Ogrē 1.maijā uz nenoteiktu laiku pārtrauks darbu, portālam "ogresfakti.lv" pavēstījis halles izpilddirektors Egils Matskins.
Turpmākais halles liktenis šobrīd ir pašvaldību rokās. Maijā par savu dalību halles pārņemšanā plāno lemt Ogres novada dome, taču būtisks būs Ikšķiles, Lielvārdes un Ķeguma novada pašvaldību lēmums. LETA jau vēstīja, ka halles īpašnieks Juris Feodorovs par 1,25 miljoniem latu piekritis to pārdot netālu no halles esošajām pašvaldībām.

Šādu summu bijušās Ogres rajona pašvaldības aizvadītajā mēnesī piedāvājušas, ņemot vērā divu neatkarīgo ekspertu novērtējumus. Vienā no tiem halle novērtēta par 1,7 miljoniem latu, bet otrā - par 1,25 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka pašvaldību ieguldījums halles pārņemšanā plānots proporcionāli atbilstošs tajās dzīvojošo iedzīvotāju skaitam. Ogres novada domē "Ogres fakti" uzzināja, ka lēmumprojektā par halles pārņemšanu būs norādīta arī plānotā ieguldījuma daļa, bet halles tagadējais īpašnieks Juris Feodorovs no pašvaldībām ne santīma nesaņems - plānots vienīgi pārņemt daļu halles parādsaistību 1,25 miljonu latu apmērā.

Lai pozitīva balsojuma gadījumā šāds lēmums stātos spēkā, būs nepieciešami adekvāti citu pašvaldību lēmumi. Savukārt, ja kāda pašvaldība no dalības atteiksies, lēmumprojekts būs jāpārstrādā, mainot atlikušo pašvaldību ieguldījuma daļas. Būs nepieciešami atkārtoti balsojumi, kas var ievērojami aizkavēt vai pat padarīt neiespējamu halles pārņemšanu.
{baneris}
Pārņemt ledus halli Feodorovs pašvaldībām piedāvājis, ņemot vērā šīs sporta iestādes grūto ekonomisko stāvokli. Ledus halles kredītsaistības patlaban ir 2,6 miljoni latu, no kuriem pašvaldības piedāvās pārņemt saistības attiecīgi 1,25 miljonu latu apmērā. Atlikusī kredītsaistību summa paliks uz līdzšinējā halles saimnieka pleciem.

Hallei pārtraucot darbu, pilnībā apstāsies arī vietējā hokeja dzīve. Latvijas čempionāta klubs "Ogre" gan vēl kādu laiku turpinās "sausos treniņus" un trenēsies Rīgas ledus hallēs, informēja "Ogres" pārstāvis Sergejs Ņekrasovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)