Banner 980x90

Ogres Mākslas skolas izstāžu zālē - izstāde "Rotaļlietas"

Ogres Mākslas skolas izstāžu zālē no 13. līdz 25.janvāra apmeklētājiem tiks piedāvāta mākslinieku grupas izstāde "Rotaļlietas", pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta Ogres Mākslas skolas izstāžu zāles kuratore Ilze Aulmane.

Šeit būs Nates-Asnates Blankveinas Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) maģistra darbs "Pastkartes"- šūtas sēnes, zvēri, augi uz Nates iedomātās tēlu skatuves, teātris, kurā spēlējas Elvīras sūtītie dzejoļi pastkaršu formā un Nates lelles, topot un pārtopot viens otrā.

Te arī Santas Matules "pilsētas kosmonautu" tērpi cilvēkiem, kam Zeme ir vēl atklājama planēta. Idejas, lietas, notikumi apģērbj un silda ar stāstiem, prieku un miegu. Baltais kā sākums, kur rodas zibšņi, sākumpunkti, tiek zīmētas trajektorijas gaismas fotoniem un... visam pārējam. "Kosmonauta rotaļlieta", "Dzimšanas dienas Zefīrs", "Mazdārziņa Guļa(mmm)aiss". Tērpi tapuši LMA modes mākslas nodaļas mācību procesā.

Ilzes Aulmanes rotaļlietu portreti, izmantojot pop formas principus, ar nopietnību jokojot par bērnību, kas nekad nebeidzas, par nebeidzamo spēli ar lietām, kuras reflektē cilvēkus pašus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)