Banner 980x90

Ogres muzeja Aspazija un Rainis- vislabāk attēlotie Muzeju naktī Latvijā

Nule kā noskaidrojies, ka Latvijas muzeju darbinieku balsojumā, vērtējot Kultūras ministrijas Muzeju nodaļai iesūtītās fotogrāfijas , pārliecinošu uzvaru un visvairāk balsu nominācijā "Labākais un daiļākais vizuālais pierādījums Aspazijas un Raiņa klātbūtnei muzejos Muzeju naktī" ieguva Ogres Vēstures un mākslas muzeja foto "kā maija zaļais ārs".

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres Vēstures un mākslas muzeja Informācijas speciāliste Gunta Šmidre, šogad Muzeju naktī Ogrē piedalījās gandrīz tūkstotis apmeklētāju un nenoliedzami viņi pamanīja arī mūsu tautas dižgaru – Aspazijas (māksliniece Līva Kaprāle ) un Raiņa (Kristaps Lastovskis, SIA "ZEG divritenis" darbinieks) prototipus.

Ogres Vēstures un mākslas muzejs vēlreiz pateicas frizieru salona "Renē" vadītājai un īpašniecei Dinai Eglītei, kuras friziermeistarība perfekti uzbūra tā laika garu frizūrās un grimmā.

Kā zināms, 2015.gads pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu (1865.gada 16.martā dzimusi Aspazija, bet Rainis - 1865.gada 11.septembrī), un šogad šo dižgaru klātbūtnes elpa bija jūtama daudzos Muzeju nakts pasākumos.

Patiesu prieku muzejam sagādāja Muzeju nodaļas sarūpētā balva – sērijā "Muzeoloģijas bibliotēka" nule kā izdotā horvātu muzeologa un heritologa Tomislava S.Šolas grāmata "Še mūžība vairs nemājo", kas būs lielisks padomdevējs un ceļvedis ekspozīciju un izstāžu iekārtošanā jaunajā ēkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)