Banner 980x90

Ogres muzejā "Niedru lukturis svētkiem"

Sestdien, 14.decembrī plkst.12.00, Ogres Vēstures un mākslas muzejā notiks pasākums "Niedru lukturis svētkiem", kurā uz puzuru gatavošanas darbnīcu īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta Ogres Vēstures un mākslas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Šustere.

Puzuri, saukti arī par krīģiem, spurguļiem un lukturiem, ir vieni no senākajiem Ziemas saulgriežu rotājumiem, kas latviešu sētas greznojuši jau krietnu laiku pirms šobrīd zināmākā un galvenā Ziemassvētku rotājuma – eglītes.

Pasākumā "Niedru lukturis svētkiem", klausoties dziesminieces Daces Priedoliņas kokles un ģitāras pavadībā dziedātās tradicionālās latviešu tautasdziesmas, gatavosim svētku puzurus, vērsim niedru un smilgu virtenes, darināsim "saulītes", kā arī iepazīsim kādu mazāk zināmu Ziemassvētku rotājumu – ķistu. Izzināsim puzuru un citu tradicionālo rotājumu gatavošanas un mājas rotāšanas simbolisko nozīmi. Vakarēšanas noskaņā, minot mīklas, kopīgi celsim godā "aizmirsto kroņlukturi".

Pasākumā mīļi gaidīts ikviens interesents, jo īpaši ģimenes ar bērniem! Ieejas maksa pasākumā – muzeja ieejas biļete - pieaugušajiem 0,60 Ls (0,85 eiro), bērniem 0,30 Ls (0,43 eiro).


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)