Banner 980x90

Ogres muzejā - pērlīšu izšūšanas darbnīca

Ogres Vēstures unmākslas muzejā 25.janvārī  plkst.12.00  notiks radošā pērlīšu izšūšanas darbnīca, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta muzeja informācijas speciāliste Gunta Šmidre.

Māksliniece Antra Saliņa, kuras burvīgā tekstiliju izstāde "Ziemā" šobrīd skatāma muzejā, klātesošos iepazīstinās ar noslēpumiem, kurus nepieciešams zināt, izšujot audumus ar pērlītēm vai salmiņiem. Dalībniekiem būs ekskluzīva iespēja savam jaunrades darbam smelties iedvesmu no muzeja krājumā esošiem oriģināliem etnogrāfiskiem priekšmetiem un tekstilijām.

Antra Saliņa sola arī padalīties idejās, kā šāds paša radīts mazs izšuvuma motīvs spēj piešķirt otru elpu dažādiem priekšmetiem mūsu ikdienā vai kalpot par savdabīgu aksesuāru.
Materiāli būs pieejami uz vietas, taču drīkst paņemt līdzi savējos – pogas, podziņas , pērlītes, diedziņus u.c.

Aicināti visi interesenti – gan tie, kas jau apguvuši smalko izšūšanas mākslu, gan tie,kas vēl tikai vēlas to apgūt. Vecmāmiņas, mammas, meitas… Gaidīsim arī puišus, ja tiem iepatikusies izšūšanas māksla.
Ieejas maksa – 1,42 eiro (1,00 Ls).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)