Banner 980x90

Ogres muzejā stāstīs par 20.gadsimta modi

No 18.marta līdz 18.aprīlim Ogres Vēstures un mākslas muzejs piedāvā izstādi "Modē Ogrē. 20.gs pirmie septiņdesmit". Izstādē eksponēti apģērbi, apavi un cepures no muzeja kolekcijas, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv ziņo muzeja pārstāvji.

Tērpi, kurus nēsājušas Ogres iedzīvotājas un atpūtnieces dažādās 20.gadsimta desmitgadēs papildināti ar fotogrāfijām un citām laikmeta liecībām. Izstāde ļauj ne tikai ieskatīties muzeja kolekcijas vērtībās, bet arī sajust attiecīgā laika garu, izprast apģērba īpašnieces gaumi un temperamentu, kā arī meklēt līdzības ar modes tendencēm, kādas vērojamas attiecīgās desmitgades Latvijas un pasaules modes žurnālu lapās.

Dažādas 20.gs desmitgades no laika pēc Pirmā pasaules kara līdz septiņdesmito gadu beigām pārstāvēs dažādu krāsu, materiāla, piegriezuma un šuvuma kvalitātes tērpi – gan no smalka zīda profesionālu šuvēju darinātas sarežģīta piegriezuma kleitas, gan pašu šūtas un pāršūtas pieticīgas ikdienas drānas, gan kāds klasisks "Rīgas Modēs" noskatīts modelis, gan 70.gadu vidū darināta kāzu kleita, kā arī kādas augstas Ogres rajona amatpersonas nēsāts lietišķs kostīms.

Izstādi papildina trīs 20.gadsimta atšķirīgu desmitgažu un dizaina spoguļi - kā neatņemams palīgs ikvienai sievietei tērpa pielaikošanā. Savukārt, tērpu nēsātāju dvēseles pasaules spoguli izstādē mēģinās atklāt dažādu 20.gadsimta dzejnieču rakstīta dzeja.

Izstādes ietvaros notiks arī sieviešu apģērba vēsturei veltīta lekcija, par kuru informācija tiks sniegta atsevišķi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)