Banner 980x90

Ogres novada domes pirmā sēde notiks 16.jūnijā

Valmiera, 8.jūn., LETA. Jaunievēlētās Ogres novada domes sēde paredzēta 16.jūnijā plkst.9, vēsta informācija pašvaldības mājaslapā.

Tās laikā deputātiem ir jāievēl jaunais novada domes vadītājs.

Ziņots, ka pašreizējās Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis (VL/TB-LNNK) pavēstīja, ka viņa pārstāvētais "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" un "Latvijas Zemnieku savienības" (LZS) saraksts nākamajā sasaukumā turpinās sastrādāties ar "Latvijas Zaļo partiju" (LZP) un ka nākamo vadītāju izraudzīsies no viņa saraksta. Pats Helmanis tajā pēc rezultātu apkopšanas ir pirmajā vietā.

Deputāts arī pavēstīja, ka pret viņu izskanējušās apsūdzības par izspiešanu netraucētu ieņemt domes vadītāja amatu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka VL-TB/LNNK un LZS apvienotais saraksts Ogres novadā ieguvis 38,28% balsu un astoņus mandātus.

Savukārt līdzšinējā domes priekšsēdētāja Artura Manguļa pārstāvētā LZP ieguvusi vien 15,51%, ierindojoties trešajā vietā pēc vēlētāju atbalsta, nodrošinot sev trīs krēslus.

Otrajā vietā ir partija "Ogres novadam" ar 16,05% balsu, iegūstot trīs deputātu vietas.

Vēl 9% balsu ieguvusi "Saskaņa", saņemot divus deputātu mandātus. Tāpat domē iekļuvusi partija "Apvienība iedzīvotāji" ar 5,25% balsu, saņemot vienu deputāta vietu.

Savukārt 5% barjeru nav pārvarējusi partija "KPV LV" ar 4,47% balsu, Latvijas Reģionu Apvienība, kas savākusi 4,03% vēlētāju atbalstu, Kristīgi demokrātiskā savienība ar 2,25% atbalstu un "Vienotība", kas savākusi 3,28% balsu.

Kopumā Ogres novadā vēlēšanās piedalījās 12 842 jeb 49,23% vēlētāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)