Banner 980x90

Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Helmanis uzskata, ka pret viņu realizēta politiskā izrēķināšanās

Rīga, 28.marts, LETA. Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) uzskata, ka Ogres rajona tiesas sprieduma nolasīšana neilgi pirms pašvaldību vēlēšanām ir politisks, nevis juridisks lēmums un pret viņu tiek realizēta politiska izrēķināšanās.

Helmanis preses konferences sākumā stāstīja par saviem un partijas paveiktajiem darbiem Ogrē, norādot, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ir viens no nopietnākajiem politiskajiem spēkiem Ogrē, kas pēdējo gadu laikā parādījusi ļoti labus rezultātus, Ogre atkal kļūst par tūristu galamērķi, ir uzlabota darbaspēka situācija, tiek atjaunoti ceļi.

Helmanis stāstīja, ka ir piesaistīts finansējums laukos, ir arī piesaistīti divi miljoni eiro lauku ceļu sakārtošanai. "Mūs nevar politiski vinnēt, ja mēs sacentīsimies ar darbiem. Esam parādījuši labu rezultātu, ko Ogres iedzīvotāji novērtē," pauda politiķis.

Helmanis arī runāja par to, ka viņa politiskais oponents Gunārs Kārkliņš, kurš esot arī pret viņu sāktās krimināllietas ierosinātājs, vēloties panākt lielveikala "Rimi" būvniecību un gadījumā, ja tiks apstiprināts detālplānojums, tad viņš "iegūšot 700 000 eiro". "Kāds ļoti vēlas izmainīt pašreizējo domes sastāvu," secināja domnieks.

Tāpat Helmanis pauda, ka bijušais domes vadītājs Edvīns Bartkevičs ("Ogres novadam") jau iepriekš zināja, ka tiesā tiks pieņemts viņam nelabvēlīgs spriedums un Helmanim ir īsziņas, kas to pierāda.

Pievēršoties krimināllietas apspriešanai, domnieks uzsvēra, ka tika novilcināts tiesas process mākslīgā veidā, prokurors apsūdzības runu teica trīs reizes, divas reizes tika atjaunota tiesas izmeklēšana. Tāpat tika konstatēts, ka bija pazudušas liecinieku liecības, bet vēlāk vienu no lieciniekiem vairs nevarēja nopratināt, jo viņš nomira.

"Man ir tiesības uz taisnīgu tiesu un man ir tiesības uz savlaicīgu lietas izskatīšanu," skaidroja Helmanis. Vēl viņš bilda, ka ļoti gaida motivēto tiesas spriedumu aprīlī, tomēr Helmanim ir bažas par to, ka tas netiks noformēts laicīgi un būs pieejams vel vēlāk.

Jautāts, vai tiesnese, kura iztiesāja lietu un kurai ir reģistrētas parādsaistības, varēja kādā veidā ietekmēt procesu, Helmanis teica, ka tas viņam bija jaunums, bet tur var pastāvēt dažādi riski.

Vēl Helmanis sacīja, ka ar mēru Artūru Mangali pašreizējo situāciju nav pārrunājis, bet viņš ir lietas kursā par konkrēto procesu un spriedumu.

LETA jau ziņoja, ka Ogres rajona tiesa piesprieda naudas sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā Helmanim apsūdzībā par izspiešanu grupā. Uz apsūdzēto sola sēdās arī Artūrs Robežnieks, kuram tiesa piesprieda tādu pašu sodu.

Pilns spriedums tiesā būs pieejams 10.aprīlī, kad to varēs pārsūdzēts desmit dienu laikā.

LETA jau 2009.gadā vēstīja, ka Valsts policija (VP) toreiz Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kompromitējošs sižets. Vienlaikus aizturēts arī tā brīža Ogres televīzijas īpašnieks Robežnieks.

Latviešu nacionālistu kluba paziņojumā tika norādīts, ka "ir pamats uzskatīt, ka lietā iesaistīts Ogres novada domes deputāts Gunārs Kārkliņš, kurš ar savu politisko skandalozo darbību, kas veicinājusi aizdomas par domes deputāta pilnvaru izmantošanu personīgās interesēs, jau vairākkārt piesaistījis mediju uzmanību".

Kārkliņš aģentūrai LETA norādīja, ka Helmanis un Ogres televīzijas īpašnieks Robežnieks aizturēti brīdī, kad mēģinājuši saņemt naudas līdzekļus par kādu Ogres televīzijas veidotu videomateriālu.

VP toreiz paziņoja, ka abas personas aizturētas aizdomās par to, ka masu medija pārstāvim ar starpnieka palīdzību piedāvāti 6000 latu, lai sabiedrībai neparādītu kādu kompromitējošu materiālu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)