Banner 980x90

Ogres novada domes priekšsēdētājs sašutis par pilna sprieduma neesamību izspiešanas lietā

Daugavpils, 31.okt., LETA. Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) ir sašutis par pilna sprieduma neesamību lietā, kurā viņš tiek apsūdzēts izspiešanā.

Helmanis aģentūrai LETA uzsvēra, ka pilnā sprieduma sagatavošanas termiņš ticis vairākas reizes pārcelts. Bija iecerēts, ka pilnais spriedums būs pieejams šodien, 31.oktobrī, tāpēc viņš bija ieradies tiesā, taču spriedumu neesot saņēmis. Viņam esot pateikts, ka spriedums būšot pieejams rīt 1.novembrī.

Politiķis pauda, ka spriedums paziņots trīs mēnešus pirms pašvaldību vēlēšanām, tomēr viņam joprojām nebija iespējas saņemt pilnu spriedumu. Helmanis uzskata, ka ilgais sprieduma sagatavošanas termiņš raisa bažas par tā taisnīgumu un iespējamu tiesneša interešu konfliktu.

Īsi pirms darba dienas beigām Ogres rajona tiesā aģentūrai LETA paskaidroja, ka tiesnese joprojām turpinot darbu pie sprieduma rakstīšanas, bet 31.oktobris beidzoties tikai plkst.24. Tā kā tiesa tiek slēgta plkst.17, iepazīties ar pilno spriedumu interesenti varēšot tikai rīt, 1.novembrī.

Iepriekš Ogres rajona tiesā aģentūru LETA informēja, ka pilns spriedums minētajā lietā būšot pieejams no 31.oktobra.

Jau vēstīts, ka pilna sprieduma sastādīšana Ogres rajona tiesā ievilkusies kopš 10.aprīļa, kad to sākotnēji bija plānots publicēt, taču termiņš tika pārcelts uz 10.jūliju, ko Helmanis nosauca par politisko ieinteresētību no tiesas puses. Tiesa to noliedza, skaidrojot publiskošanas atlikšanu ar tiesneses Zeltītes Kusiņas noslogotību. Pēc tam publicēšana aizkavējās tiesneses slimības dēļ.

LETA jau ziņoja, ka Valsts policija (VP) Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kompromitējošs sižets. Vienlaikus aizturēts arī tā brīža Ogres televīzijas īpašnieks Artūrs Robežnieks.

Latviešu nacionālistu kluba paziņojumā tika norādīts, ka "ir pamats uzskatīt, ka lietā iesaistīts Ogres novada domes deputāts Gunārs Kārkliņš, kurš ar savu politisko skandalozo darbību, kas veicinājusi aizdomas par domes deputāta pilnvaru izmantošanu personīgās interesēs, jau vairākkārt piesaistījis mediju uzmanību".

Kārkliņš aģentūrai LETA norādīja, ka Helmanis un Ogres televīzijas īpašnieks Robežnieks aizturēti brīdī, kad mēģinājuši saņemt naudas līdzekļus par kādu Ogres televīzijas veidotu videomateriālu.

Valsts policija toreiz paziņoja, ka abas personas aizturētas aizdomās par to, ka masu medija pārstāvim ar starpnieka palīdzību piedāvāti 6000 latu, lai sabiedrībai neparādītu kādu kompromitējošu materiālu.

Helmanis pret viņu vērsto apsūdzību nosaucis par politisko izrēķināšanos.

Ogres rajona tiesa piespriedusi Helmanim un Robežniekam naudas sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā apsūdzībā par izspiešanu grupā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)