Banner 980x90

Ogres novadā ēnas gan pašvaldībā, gan iestādēs 

Publicitātes foto
Publicitātes foto

10.februārī, visā Latvijā jau 16.gadu ir Ēnu diena, ko tradicionāli organizē Praktiskās biznesa izglītības biedrība Junior Achievement un Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija).

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, arī Ogres novada pašvaldībā šodien ieradušies skolēni, lai "ēnotu" un iepazītos ar pašvaldības darbu.

Ogres novada pašvaldības Centrālajā administrācijā bija ieradušies skolēni, lai pavadītu daudzveidīgu, radošu un interesantu darba dienu un iepazītu iestādes darbu kopā ar Ogres novada pašvaldības, domes priekšsēdētāja vietnieku tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egilu Helmani un pašvaldības izpilddirektoru Pēteri Dimantu.

Ēnas, Ogres Valsts ģimnāzijas skolēni Valērija Kreščenko, Agneta Ozola, Artūrs Rūtiņš un Ģirts Tutāns,  kopā ar priekšsēdētāja vietnieku E.Helmani dienu iesāka, iepazīstoties ar pašvaldības darbu, tās struktūru un darbiniekiem. Ēnas piedalījās arī darbinieku sapulcēs, kurās tika apspriesti dažādi jautājumi- katlu mājas būvniecība, budžets u.c.  Tiekoties ar priekšsēdētāja vietnieci izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Inetu Tamani, skolēniem bija iespēja izteikt savas domas un novērtējumu par pieejamās izglītības kvalitāti Ogres novadā.

Skolēni atzīst, ka šis ir pirmais gads, kad piedalās Ēnu dienā. Kreščenko atklāj, ka šodien atradusi atbildes uz saviem jautājumiem par pašvaldības darbu, iepazinusies ar jauniem, interesantiem cilvēkiem un uzzinājusi par dažādu lietu virzību Ogres novadā. Savukārt Rūtiņš un Tutāns stāsta, ka par iespēju ēnot Helmani uzzinājuši pavisam nejauši, tomēr ne mirkli to nenožēlojot, jo pašvaldības darbs šķiet ļoti interesants un daudzveidīgs. Savukārt A.Ozola atzīst: "Uzzināju daudz interesanta par pašvaldības darbu kopumā." Skolēni atzīst, ka viņi savu nākotni labprāt saistītu arī ar darbu pašvaldībā.

Vēlāk ēnas kopā ar Helmani devās uz Rīgu, kur klausīsies Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces uzrunu par godu Ēnu dienai, apmeklēs Nacionālās apvienības frakciju un Latvijas Republikas Vides Aizsardzības un Reģionālās attīstības ministriju, kur tiek risināti visām pašvaldībām, tostarp arī Ogres novadam nozīmīgi jautājumi.

Savukārt izpilddirektoram Dimantam bija divas ēnas - Ogres Valsts ģimnāzijas 10.klases audzēkne Evita Ostrovska un 11.klases audzēkne Raivita Razgale. Evita stāsta, ka izvēlējusies ēnot Dimantu, jo arī viņš beidzis Ogres Valsts ģimnāziju un tāpat kā Evita ir bijis skolēnu pašpārvaldes vadītājs. Evita atzīst: "Šodien guvām iespaidus par pašvaldības darbu, devāmies izbraukumā, kurā redzējām, kā tiek risinātas dažādas problēmas, ar kurām pašvaldības saskaras ik dienu."

Dimants par Ēnu dienas iesākumu stāsta: "Ēnu diena ir ļoti pozitīva tradīcija, jo ieguvēji ir ne tikai jaunieši, bet arī paši darbinieki, kas piekrituši tikt "ēnoti", tādejādi rodot iespēju kontaktēties ar jauno paaudzi. Šodien devāmies neplānotā un steidzamā izbraukumā pa pilsētu, apmeklējām jauno katlu māju un risinājām dažādus pietiekami sarežģītus jautājumus, bijām Apiņu ielā un novērojām esošo situāciju, kā arī veicām dažādus citus darbus. Turpinājumā apmeklēsim dažādas sapulces un tikšanās."

Šogad Ogres novada jauniešiem bija iespēja pieteikties ēnot vairāk kā 30 dažādu profesiju pārstāvjus. Ēnas bija arī pirmskolas izglītības iestādes (PII) "Dzīpariņš" skolotājām Ivetai Kārkliņai un Lieni Magoni, PII "Saulīte" sporta skolotājai Diānai Elksnītei un peldēšanas treneri Zandu Labrenci-Beljāni. Ēnot vēl daudzu citu profesiju pārstāvjus bija pieteikušies jaunieši ne tikai no Ogres, bet arī citiem novadiem – Ikšķiles, Rēzeknes, Rīgas u.c.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)