Banner 980x90

Ogres novadā paaugstinātās NĪN likmes maksātāji varēs saņemt atlaidi

Rīga, 21.marts, LETA. Ogres novada iedzīvotāji, kuriem par nekustamo īpašumu aprēķināta paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likme, šim maksājumam varēs saņemt atlaidi, šodien lēmusi novada dome.

Pagājušajā gadā dome pieņēmusi saistošos noteikumus, nosakot NĪN likmes piemērošanu 1,5% apmērā no kadastrālās vērtības īpašumiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, ja šie objekti netiek izmantoti saimnieciskās darbības veikšanai, un ja taksācijas gada 1.janvārī plkst.00 tajos dzīvesvietu nav deklarējusi neviena persona.

Pašvaldībā ir saņemti iedzīvotāju iesniegumi ar lūgumu pārskatīt NĪN aprēķinu objektiem, kuriem piemērota 1,5% likme, ja 2019.gadā viņu īpašumā kāda persona deklarē savu dzīvesvietu, un šodien deputāti lēmuši par atvieglojumu piešķiršanu maksātājiem, lai būtu iespēja samazināt NĪN aprēķinu par mājokli, kurā līdz 2019.gada 1.janvāra plkst.00 dzīvesvietu nebija deklarējusi neviena persona, bet personas veikušas deklarēšanos mājoklī pēc 1.janvāra.

Domes lēmums paredz, ka paaugstinātā NĪN maksātāji varēs saņemt atlaidi 50% apmērā, ja īpašumā šī gada 1.jūnija plkst.00 ir deklarēta vismaz viena persona un šī deklarācija saglabājas līdz 2020.gada 1.janvārim. Savukārt 25% atvieglojums tiks piešķirts, ja šis nosacījums izpildās uz 1.septembra plkst.00.

Lai saistošie noteikumi stātos spēkā, pašvaldībai ir jāiegūst Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pozitīvs atzinums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)