Banner 980x90

Ogres novada pašvaldībai būs savs Ētikas kodekss

Ceturtdien, 10.aprīlī Ogres novada domes komiteju sēdē deputāti plāno izskatīt jautājumu par Ētikas kodeksa pieņemšanu, lai tādējādi sekmētu godprātīgu un efektīvu pašvaldības darbu, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Pēc iepazīšanās ar Ētikas kodeksa projektu šobrīd deputāti un pašvaldības darbinieki ir aicināti iesniegt priekšlikumus Ētikas kodeksa saturam, kas būs saistošs gan deputātiem, gan pašvaldības un tās iestāžu darbiniekiem.

Kā skaidro Ogres novada domes priekšsēdētāja padomnieks Ivars Kupcis, Ētikas kodeksa mērķis ir sekmēt godprātīgu un efektīvu Ogres novada pašvaldības darbu novada iedzīvotāju interesēs, kā arī uzlabot pašvaldības darba kultūru un vairot novada iedzīvotāju uzticību pašvaldībai.

Ētikas kodekss noteiks pašvaldības domes deputātu, pašvaldības struktūrvienību un iestāžu darbinieku profesionālās ētikas pamatprincipus un uzvedības standartus, kas jāievēro attieksmē pret darbu, savstarpējā saskarsmē, attiecībās ar citām institūcijām un sabiedrību.

Kā galvenās darbinieku profesionālās ētikas vērtības kodeksā noteikts godīgums, taisnīgums, atklātība un lojalitāte, neatkarība un objektivitāte, profesionalitāte un cieņa. Šīs vērtības ir pamats kodeksā formulētajiem ētikas principiem un normām darbinieku rīcībai. Ētikas kodeksā minēto normu ievērošanas uzraudzībai plānots izveidot Ētikas komisiju.

Ogres novada pašvaldības Ētikas kodeksa projekts sagatavots, balstoties uz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas izdotajiem metodiskajiem ieteikumiem pašvaldību ētikas kodeksu izstrādei (2008), kā arī apkopojot citu pašvaldību pieredzi ētikas kodeksu izveidē. Ētikas kodeksa projektā ņemti vērā arī KNAB ieteikumi, kas formulēti Vadošo valsts pārvaldes iestāžu un pašvaldību ētikas kodeksu kvalitātes analīzē (2012).

Ceturtdien, 27.martā ar Ētikas kodeksu tika iepazīstināti pašvaldības administrācijas darbinieki, savukārt 3.aprīlī ar to iepazīsies arī Ogres novada pagastu pārvalžu un pašvaldības iestāžu vadītāji. Līdz 7.aprīlim tiek apkopoti darbinieku ieteikumi Ētikas kodeksa uzlabošanai, kas tiks ņemti vērā Ētikas kodeksa gala variantā, par kuru būs jālemj Ogres novada domes deputātiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)