Banner 980x90

Ogres novada skolām iegādāsies sporta inventāru

Šī gada jūlija sākumā Ogres novada pašvaldība noslēdza līgumus ar Izglītības un zinātnes ministriju par divu projektu īstenošanu, kuru ietvaros Ogres novada skolām tiks iegādāts sporta inventārs, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Ministrija nodrošinās projektu īstenošanai nepieciešamo finansējumu 50% apmērā no valsts budžeta programmas "Sports", 50% finansēs Ogres novada pašvaldība.

Projekta "Sporta inventāra iegāde mācību priekšmeta "Sports" standartu īstenošanai Ogres novada pašvaldības izglītības iestādēs" mērķis ir iegādāties mācību priekšmeta "Sports" realizācijai nepieciešamo inventāru Taurupes pamatskolai un tās filiālēm (Meņģele un Mazozoli), Suntažu vidusskolai, Lauberes pamatskolai un Ogres sākumskolai, tādējādi sekmējot izglītojamo veselības nostiprināšanu un uzlabošanu, fizisko spēju attīstīšanu un pamatprasmes, sistemātiskas fiziskās aktivitātes un to nozīmi veselības saglabāšanā un nostiprināšanā, veicinot vēlmi iesaistīties daudzveidīgu sporta aktivitāšu apguvē.

Projekta ietvaros tiks iegādāts inventārs individuālo un grupu aktivitāšu īstenošanai sporta stundās, stājas korekcijas un rehabilitācijas nodarbībām, kā arī interešu izglītības programmu sportā īstenošanai. Plānotās kopējās izmaksas šajā projektā ir 5354,00 Ls.

Līdztekus obligātās izglītības programmu apguvei Ogres sākumskola realizē speciālās pamatizglītības programmu izglītojamajiem ar mācīšanās traucējumiem, tāpēc projekta ietvaros skola saņems individuālo un grupu nodarbību korekcijas un rehabilitācijas sporta inventāru.

Taurupes pamatskolā un tās Mazozolu un Meņģeles filiālēs visvairāk ir nepieciešams inventārs komandu sporta veidu (volejbols, futbols, florbols), vingrošanas un vieglatlētikas apguvei.

Ķeipenes un Lauberes pamatskolā sporta inventārs ir praktiski nolietojies, un tajās krasi jūtams ir komandu sporta veidu un vingrošanas aprīkojuma trūkums.

Suntažu vidusskola, kura pēc izglītojamo skaita ir lielākā mācību iestāde lauku teritorijā, izceļas ar aktivitātēm un sasniegumiem sportā, bet jo īpaši – komandu sporta veidos. Neraugoties uz katru gadu piešķirto finansējumu sporta inventāra iegādei, tas nav bijis pietiekams, lai savlaicīgi un pietiekamā daudzumā atjaunotu nolietoto inventāru.

Projekta "Sporta inventāra iegāde Ogres vispārējās vidējās izglītības iestādēm" vispārējais mērķis ir iegādāties priekšmeta "Sports" realizācijai nepieciešamo inventāru lielākajām Ogres novada skolām - Ogres Valsts ģimnāzijai, Ogres 1.vidusskolai un Jaunogres vidusskolai.

Projekta ietvaros tiks iegādāts inventārs individuālo un grupu aktivitāšu īstenošanai sporta stundās tādos sporta veidos kā peldēšana, basketbols, futbols, frizbijs, handbols, florbols, vingrošana. Plānotās kopējās izmaksas šajā projektā ir 5982,00 Ls.

Ogres Valsts ģimnāzijā skolēni tradicionāli nodarbojas ar peldēšanu, un efektīvai peldēšanas apguvei tiks iegādāts peldēšanas inventārs, kā pelddēlīši, niršanas riņķi, roku pleznas. Skolas sporta zālē būs jauni florbola vārti, basketbola bumbas, statīvi volejbolam.

Ogres 1.vidusskolā ar katru gadu mācās aizvien vairāk skolēnu, un sporta inventārs aizvien ātrāk nolietojās un lūzt, un ir jāaizvieto. Visvairāk sporta hallē ir nepieciešamas futbola un basketbola bumbas, lai "Sporta" stundas noritētu efektīvi. Tā kā arī Ogres 1.vidusskolas skolēniem ir iespēja peldēšanas apguvei Ogres baseinā. Lai šis process noritētu efektīvāk, ir nepieciešams speciāls inventārs: pelddēlīši, peldbumbas.

Jaunogres vidusskolā sporta inventārs nav mainīts jau 20 gadus, kas, pirmkārt, vairs nav drošs un, otrkārt, tā izskats nav estētisks, kas radītu skolēnos vēlmi pievērsties sporta aktivitātēm. Skolā būs jauni vingrošanas soli, vingrošanas matrači un virves, basketbola, volejbola, futbola bumbas, handbola, florbola vārti, volejbola tīkls, pievilkšanās stienis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)