Banner 980x90

Ogres novada vadību pārņem par izspiešanu apsūdzētais Helmanis

Valmiera, 16.jūn., LETA. Ogres novada deputāti šodien domes priekšsēdētāja amatā ievēlēja līdzšinējo vicemēru, izspiešanā apsūdzēto Egīlu Helmani (VL-TB/LNNK), kurš stāsies Artūra Manguļa (LZP) vietā, aģentūra LETA noskaidroja Ogres novada pašvaldībā.

Par Helmani balsoja 13 no 15 deputātiem - viņa vadītais "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) saraksts, trīs "Latvijas Zaļās partijas" (LZP) deputāti, divi deputāti no "Saskaņas" saraksta, divi no "Ogres Novadam" rindām un Ilga Vecziediņa kā vienīgā "Apvienības Iedzīvotāji" pārstāve.

Helmanis balsojumā atturējās, bet Jānis Latišs no "Ogres Novadam" saraksta vienīgais neatbalstīja viņa kandidatūru.

Helmanis LETA jau agrāk paudis, ka apsūdzība par izspiešanu netraucētu viņam pildīt novada vadītāja pienākumus.

Saskaņā ar CVK datiem VL-TB/LNNK un LZS apvienotais saraksts Ogres novadā ieguva astoņas deputātu vietas, Savukārt līdzšinējā domes priekšsēdētāja Artura Manguļa pārstāvētā LZP ieguva trīs vietas. Tik pat deputātu Ogres novada domē ievēlēti no partijas "Ogres novadam". Savukārt saskaņa domē pārstāvēta ar diviem, bet "Apvienība iedzīvotāji" vienu deputātu.

Savukārt 5% barjeru nav pārvarējusi partija "KPV LV" ar 4,47% balsu, Latvijas Reģionu Apvienība, kas savākusi 4,03% vēlētāju atbalstu, Kristīgi demokrātiskā savienība ar 2,25% atbalstu un "Vienotība", kas savākusi 3,28% balsu.

Kopumā Ogres novadā vēlēšanās piedalījās 12 842 jeb 49,23% vēlētāju.

https://infogr.am/jaunajas_pasvaldibu_domes_ieveleta_vadiba

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)