Banner 980x90

Ogres novads turpina aktīvi darboties Veselīgo pašvaldību tīklā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ogres novadā pašvaldības aģentūras “Ogres namsaimnieks” struktūrvienībā ''Neptūns'' ar jaunu sparu un idejām uzsākusi jaunā sabiedrības veselības veicinātāju komanda, kura sevi dēvē par ''OVeselība''.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, lai iepazīstinātu ar jauno komandu un savu darbību, kā arī pārrunātu aktualitātes, sabiedrības veselības veicinātāji aicināja ciemos Ogres novada pašvaldības un tās iestāžu un struktūrvienību darbiniekus.

Kopš pagājušā gada nogales par sabiedrības veselības veicināšanu Ogres novadā atbild Ilze Čiščakova ar saviem kolēģiem - Gunitu Bogdanovu, Judīte Stāvus, Ditu Sniedzi un Kristapu Dvēselīti.

Veselības veicinātāji vada un organizē dažādus pasākumus, lai nodrošinātu veselību dažāda vecuma sabiedrības grupām un vecumiem - bērniem, jauniešiem, pusaudžiem, pieaugušajiem, topošajiem vecākiem un jaunajām māmiņām, kā arī senioriem. Tāpat Čiščakova uzsver, ka būtiski ir iesaistīt arī pagastus veselības veicināšanas procesā. Komanda savu iespēju robežās savas nodarbības, kā arī dažādus seminārus organizē Ogres novada pagastos.

"OVeselība" vada nodarbības skolēniem par mobingu, iecietību, pusaudžu pārmaiņām organismā, savstarpējām attiecībām, cieņpilnu saskarsmi, atkarībām un dažādām citām jauniešiem, pusaudžiem aktuālām tēmām. Tāpat tiek piedāvātas dažādas nodarbības un semināri pieaugušajiem. Kolektīvā darbojas arī fizisko aktivitāšu trenere Stāvus – viņa piedāvā uzlabot locītavu kustīgumu un ar fiziskām aktivitātēm vairot enerģiju.

Sabiedrības veselības veicināšanas organizatori atgādina, ka no 1.marta (kopumā 6 nodarbības)  otrdienās no plkst.18.00 līdz 19.00 sporta klubā "ALfitness" Ogrē, Skolas ielā 18, notiks nodarbības, kuru apmeklējums palīdzēs samazināt stresu, nogurumu, kā arī kopumā uzlabos cilvēka stabilitāti, koordināciju, pašsajūtu un stāju. Pieteikšanās pie Judīte Stāvus, tel.26311829 vai judite.stavus@ogresnovads.lv. Vietu skaits ierobežots.

Savukārt topošajiem vecākiem vērtīgs būs 3 nodarbību cikls, kas norisināsies 3.martā, 17.martā un 31.martā no plkst.11.00 līdz 13.00 Ogrē, Meža pr.9 (peldbaseins "Neptūns"), 3.stāvā, 65.telpā. Pieteikšanās rakstot uz e-pastu ilze.ciscakova@ogresnovads.lv. Diemžēl arī šajās nodarbības vietu skaits ir ierobežots.

Savukārt 9. un 23.martā un 6.aprīlī no plkst.11.00 līdz 13.00 izprast un apzināties savas personības gribasspēku, vitalitāti un zināšanas varēs seniori kopā ar ģimenes ārsti un cigun instruktori Anitu Zītari. Pieteikšanās rakstot uz e-pastuilze.ciscakova@ogresnovads.lv vai zvanot 26497683. Vietu skaits ierobežots.

Vairāk informācijas par aktualitātēm un nodarbībām var iegūt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)