Banner 980x90

Ogres pamatskolas audzēkņi konkursā "Tu vari izglābt..." savāc vairāk kā 500 kilogramu izlietoto bateriju

Ar mudinājumu izturēties atbildīgi pret apkārtējo vidi un dabas resursu saudzēšanu, Zaļā josta arī šajā mācību gadā ir aicinājusi Latvijas skolas piedalīties makulatūras vākšanas konkursā "Tu vari izglābt..." un bateriju vākšanas konkursā "Būsim atbildīgi!", informē Ilze Fīlipa, "Zaļās jostas" pārstāve.

Vieni no čaklākajiem makulatūras un bateriju savākšanā ir Ogres pamatskola, kas kopumā ir savākusi vairāk kā 500 kg izlietotās baterijas un 7.38 tonnas makulatūras. Skolas panākumu atslēga ir izsludinātais konkurss skolā - sacensība starp klasēm. Kā apbalvojums skolas aktīvākai klasei būs dāvana - ekskursija, kas šobrīd kalpo kā dzinulis ikvienam skolniekam un atalgojums par labo veikumu. Nozīmīgs stimuls skolai ir saņemtais zīmēšanas papīrs par katru savākto tonnu makulatūras no "Papīrfabrikas "Līgatne" konkursa "Tu vari izglābt..." ietvaros. Paralēli skola aktīvi iesaistās citos ar vides aizsardzību saistītos projektos, kas papildina viens otru, kurā bērni iemācas rīkoties videi draudzīgi un izprot atkritumu šķirošanas nepieciešamību un tā nozīmi.

Makulatūras vākšanas konkurss noris līdz 15.martam un jau aprīļa beigās būs zināmas čaklākās skolas, kas saņems balvas. Kopumā no skolām jau ir savāktas aptuveni 234 tonnas makulatūras un 5 tonnas izlietoto bateriju. Izlietoto bateriju konkursā uzvarētāji būs zināmi pēc bateriju izvešanas no skolām, kas turpināsies līdz 1.aprīlim.

Pēc SIA "Zaļā josta" apkopotajiem datiem par dalībnieku skaitu gan makulatūras, gan bateriju vākšanas konkursos, kā allaž aktīvākās skolas ir no Latvijas reģioniem. Kā atzīst Rīgas izglītības iestāžu pedagogi, iemesls pasīvai aktivitātei ir saistīta ar apgrūtināto makulatūras uzglabāšanu Rīgas skolās. Skolām nav papildus telpas vai ēkas, kur tās varētu uzglabāt savākto makulatūru, turpretim vairums lauku skolām pastāv šāda iespēja, kur makulatūras vākšana un uzglabāšana ir vienkāršāka.
Makulatūras vākšanas konkursu "Zaļā josta" īsteno sadarbībā ar SIA "Papīrfabrika "Līgatne" un A/s "Latvijas Valsts meži". Bateriju konkursa ilggadējie atbalstītāji ir SIA "Zaļās josta" sadarbības partneri - A/S "BAO", SIA "Latvijas Elektrotehnikas Apsaimniekošana", norāda Ilze Fīlipa, "Zaļās jostas" pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)