Banner 980x90

Ogres pašvaldība godina labākos pedagogus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

5.novembrī notika Ogres novada pašvaldības balvas ''Gada Skolotājs 2015'' svinīgā pasniegšana.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, konkursa mērķis ir izteikt atzinību un apbalvot Ogres novada pašvaldības izglītības iestāžu pedagogus par ieguldījumu skolēnu mācību un audzināšanas darbā un motivēt pedagogus un izglītības iestādes skolēnu mācību un audzināšanas darba kvalitātes paaugstināšanai.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane sveica visus skolotājus Ogres novada pašvaldības balvas "Gada Skolotājs 2015" pasniegšanas svētkos: "Ogres novada pašvaldības vārdā vēlamies teikt, ka jūsu ieguldījums ir vārdos neizsakāms, mūžīgs. Vislielākais gandarījums pedagogam ir tas, ko viņš ir sniedzis- prieks, dzīves jēgas meklējumi."

Pasākuma sākumā tika pasniegts Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības raksts Suntažu vidusskolas mūzikas skolotājai Initai Andževai par nozīmīgu ieguldījumu izglītības jomā.

Kopumā balvas "Gada Skolotājs 2015" tika pasniegtas nominācijās "par inovācijām izglītības procesā", "par mūsdienīgu un kvalitatīvu izglītības darba organizāciju un vadību", "par ieguldījumu un sasniegumiem audzināšanas un ārpusstundu darbā", "par mūža ieguldījumu izglītībā" un "par ieguldījumu un sasniegumiem atbalsta pasākumu nodrošināšanā izglītojamajiem". Kopumā izglītības iestādes bija izvirzījušas 63 skolotājus. 

Nominācijā "Par mūža ieguldījumu" balvu saņēma Jaunogres vidusskolas skolotāja Ludmila Karasjova. Izvirzītas balvai bija arī Suntažu vidusskolas skolotāja Aina Linde, Ogres 1.vidusskolas skolotāja Mirdza Vilipsone, Ogresgala pamatskolas skolotāja Vera Krilovska un Ogres Valsts ģimnāzijas skolotāja Laimdota Jonkuse. Balvu šajā nominācijā pasniedza priekšsēdētāja vietniece Ineta Tamane. 

Balvu nominācijā "Par ieguldījumu un sasniegumiem audzināšanas un ārpusstundu darbā" saņēma Ogres 1.vidusskolas skolotāja Gunita Bičule. Balvu tās saņēmējai pasniedza Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis. Balvai nominētās skolotājas Olga Pudule (Ogres sākumskola), Dace Zemīte (Ogres Valsts ģimnāzija), Daiga Bombāne (Ķeipenes pamatskola) un Rimma Ivančenko (Jaunogres vidusskola) saņēma atzinības rakstu un veicināšanas balvu.

Balvu "Gada Skolotājs 2015" par ieguldījumu un sasniegumiem atbalsta pasākumu nodrošināšanā izglītojamajiem saņēma Jolanta Lamstere (Ogres 1.vidusskola). Balvu šajā nominācijā pasniedza Ogres novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja Sandra Grunte. Nominācijā "Par ieguldījumu un sasniegumiem atbalsta pasākumu nodrošināšanā izglītojamajiem" izvirzītas bija arī Līvija Bārbale (Valsts pirmskolas izglītības iestāde (VPII) "Zelta sietiņš"), Olga Trofimova (Jaunogres vidusskola), Dzintra Bormane (Ogresgala pamatskola) un Ina Šīrone (Taurupes pamatskola).

Balvu "Gada Skolotājs 2015" par inovatīva un radoša mācību procesa nodrošināšanu darbā saņēma Madlienas vidusskolas skolotāja Elita Atslēdziņa. Balvu šajā nominācijā pasniedza Ogres goda pilsonis Jūlijs Beļaunieks. Šajā nominācijā izvirzītas bija arī Ogres Valsts ģimnāzijas skolotāja Ilze Kaļāne, Taurupes pamatskolas skolotāja Vēsma Bramane, Ogresgala pamatskolas skolotāja Sandra Jekoviča un Ķeipenes pamatskolas skolotāja Ieva Sala. 

Par mūsdienīgu un kvalitatīvu izglītības darba organizāciju balvu "Gada skolotājs 2015" saņēma VPII "Taurenītis" vadītāja Ingrīda Mārtiņa. Balvu šajā nominācijā pasniedza Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis, un tai izvirzītas bija arī Jaunogres vidusskolas direktores vietniece Ināra Smirnova, Ogres sākumskolas direktores vietniece Aija Sirsniņa, Ogres Mākslas skolas direktora vietnieci Signe Kraukle un Suntažu vidusskolas direktore Astrīda Ārmane.

Balvu "Gada Skolotājs 2015" nominācijā "Par aktīvu audzēkņu iesaistīšanu profesionālās meistarības izaugsmes pasākumos un augstiem mācību sasniegumiem" saņēma Ogres tehnikuma skolotājs Ojārs Priede. Balvu pasniedza Latvijas Neatkarīgo Mežizstrādātāju Asociācijas izpilddirektors Artūrs Bukonts.

Ogres novada pedagogus sveica arī "Swedbank". Balvu pasniedza "Swedbank" Ogres filiāles klientu apkalpošanas vadītāja Larisa Bobrova. "Swedbank"balvu saņēma Ogres Mūzikas skolas skolotājs Dainis Saliņš, Ogres mākslas skolas skolotājaVioleta Žukovska, Ogres tehnikuma skolotājs Armands Pučs un Ogres 1.vidusskolas skolotāja Agnese Slišāne.  

Balvas "Gada skolotājs 2015" saņemšanai varēja pretendēt Ogres novada pašvaldības vispārējās pirmsskolas, vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu pedagogi, kas ir bijuši paraugs kolēģiem, padomdevējs vecākiem, cienīts skolotājs skolēniem un autoritāte sabiedrībai.

Katra Ogres novada izglītības iestāde izvirzīja savus pretendentus balvas saņemšanai, bet 5 nominantus katrā kategorijā izvēlējās ar Ogres novada pašvaldības rīkojumu izveidota pretendentu vērtēšanas komisija. Tāpat šī komisija izvēlējās arī vienu skolotāju katrā kategorijā, kurš saņems gada balvu.

Visi 5 pretendenti katrā nominācijā saņēma Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja pasniegto atzinības rakstu. Balvas ieguvējs katrā nominācijā saņēma arī  naudas balvu 500 eiro (pirms nodokļu nomaksas), bet nominanti saņēma veicināšanas balvu.

Katrā no nominācijām gada balvai ieteikto pedagogu skaits bija krietni lielāks, līdz ar to daudzi palika ārpus nolikumā noteiktā piecinieka. Svinīgajā pasākumā šie pedagogi saņēma ziedus.

Nominācijai "Par inovatīva un radoša mācību procesa nodrošināšanu darbā ar izglītojamajiem" bija izvirzīti vēl deviņi pedagogi: Nora Meire (Ogres 1.vidusskola), Vada Bērziņa (Ogres sākumskola), Argentina Grigorjana (Jaunoges vidusskola), Ieva Glūdiņa (Suntažu vidusskola), Annija Bičule (Ogres mūzikas skola), Ieva Lāce (Ogres Mākslas skola), Sarmīte Gremzde (VPII "Sprīdītis"), Līga Valaine (VPII "Riekstiņš") un Diāna Ivanova (VPII "Saulīte").

Nominācijā "Par mūža ieguldījumu izglītošanas un audzināšanas darbā gada balvai bija izvirzīti vēl desmit pedagogi: Velta Strelča (Ogres sākumskola), Jevģēnija Lāce (Taurupes pamatskola), Inese Grise (Ķeipenes pamatskola), Stefānija Klētniece (VPII "Cīrulītis"), Nellija Muceniece (VPII "Zelta sietiņš"), Margarita Kondratjeva (VPII "Saulīte"), Gunta Pupina (VPII "Ābelīte"), Violeta Žukovska (Ogres Mākslas skola), Jevgēnijs Liepa (Madlienas vidusskola) un Dainis Siliņš (Ogres Mūzikas skola).

Nominācijā "Par ieguldījumu un sasniegumiem atbalsta pasākumu nodrošināšanā izglītojamajiem" uz gada balvu pretendēja arī Indra Tilaka (Ogres sākumskola), Inese Pāvila (VPII "Cīrulītis"), Irēna Šponberga (Ogres mūzikas skola).

Nominācijā "Par mūsdienīgu un kvalitatīvu izglītības darba organizāciju un vadību" gada balvai bija izvirzīta arī Rita Morozova (Suntažu internātpamatskolas – rehabilitācijas centrs), Anita Gutāne (Ogresgala pamatskola), Vanda Prancāne (Taurupes pamatskola), Dace Kābele (Ogres 1.vidusskola), Agita Zvaigzne (Ķeipenes pamatskola) un Vita Ervalde (Kārļa Kažociņa Madlienas mūzikas un mākslas skola).

Nominācijā "Par nozīmīgu ieguldījumu un augstiem sasniegumiem ārpusstundu darbā ar izglītojamajiem" uz gada balvu pretendēja arī Valda Tuča (Suntažu vidusskola), Aina Krinberga (Ogres pamatskola), Ligita Millere (Taurupes pamatskola), Silvija Tutāne (Madlienas vidusskola), Natālija Petrova (Ogres Mūzikas skola), Ilga Buiķe (VPII "Strautiņš"), Inta Reiniece (VPII "Dzīpariņš"), Diāna lksnīte (VPII "Saulīte").

Balvas pasniegšanu vadīja "Radio Skonto" programmu vadītājs Valdis Melderis, bet skolotāju ar muzikāliem pārsteigumiem priecēja vokālā grupa "Framest".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)