Banner 980x90

Ogres pašvaldība piedalās elektromobiļu maratonā

Oļegs Agafonovs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Oļegs Agafonovs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Ceturtdien, 5.maijā iepirkšanās centra Olimpia ārējā auto stāvvietā notika otrais elektrisko transporta līdzekļu – e-skūteru, e-velo, e-mopēdu, e-kvadriciklu, e-auto – salidojums un maratons, kurā bija redzams arī Ogres novada pašvaldības elektromobilis, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja Ogres novada pašvaldībā.

Elektromobiļu maratona mērķis ir popularizēt videi draudzīgu transporta līdzekļu izmantošanu visās maratona dalībnieku pieturvietās (ar informatīviem stāstiem par to lietošanu un elektromobiļu apskati) apvienojumā ar elektromobiļu tūrisma pieredzes apgūšanu.

Elektromobiļu maratons startu uzsāka plkst.13.00 un devās divu dienu maršrutā Rīga – Ogre – Lēdmane – Lielvārde – Ķegums – Ogre – Rīga, viesojoties piecās skolās.

Pirms starta maratona dalībniekus uzrunāja Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis, kurš informēja, ka Ogres novada pašvaldības rīcībā kopā esot trīs elektromobiļi. Novadā tiekot domāts par zaļās domāšanas veicināšanu, arī pašvaldības policija patrulēšanas laikā izmanto divriteņus.

5.maijā no plkst.17.00 līdz plkst.18.15 maratona elektromobiļi bija apskatāmi pie Ogres tehnikuma, kur ekipāžu dalībnieki iepazīstināja  ar savu e-mobilitātes pieredzi, kā arī atbildēja uz dažādiem jautājumiem.

Ogres novada pašvaldība "Elektromobiļu iegāde Ogres novada vidi saudzējošai infrastruktūrai" projekta ietvaros 2014.gadā iegādājās trīs elektromobiļus. Tajā pašā gadā Ogres novada pašvaldība, SIA "Vides investīciju fonds" un Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija parakstīja līgumu par projekta "Elektromobiļu uzlādes infrastruktūras ieviešana Ogres pilsētā" īstenošanu, kā rezultātā Ogres pilsētas centrā (Brīvības ielā 15 pie Ogres kultūras centra) tika uzstādīta elektromobiļu uzlādes stacija.

Salidojumu un maratonu organizē biedrība "Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība" (BIMAB), atbalsta nodibinājums "Rīgas tūrisma attīstības birojs" un SE "Moller Baltic Import", sadarbības partneri ir Iepirkšanās centrs Olimpia un "Møller Auto Lidosta" Volkswagen centrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)