Banner 980x90

Ogres politiski represētie aicina NEPLP vairot medijos nacionālās vērtības

Ogres Politiski represēto kluba valde, kurā darbojas arī Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novada represētie, Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei nosūtījusi vēstuli, kurā izteikusi viedokli, ka tādiem Latvijā pazīstamiem cilvēkiem kā Imantam Kalniņam, Raimondam Paulam un īpaši Mārtiņam Vilsonam sveša ir patriotisma un dzimtenes mīlestības izjūta.

Kā valde norāda vēstulē, to īpaši satrauc Vilsona izteikumi 10.novembra raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" - tas, ka dažiem latviešu aktieriem Krievijā ir darbs un peļņa, nenozīmē, ka tā ir labklājība visiem un tādēļ būtu jāslavē šī valsts un jānicina Latvija.

Viņuprāt, tas, ko cilvēks var izteikt draugu lokā, nav tas pats, ko pauž publiski visai Latvijai. Tādēļ Ogres Politiski represēto kluba valde asi nosoda Vilsona pret Latviju vērstos izteikumus un izturēšanos raidījumā, kas tiek uzskatīta par kaitīgu valsts nacionālajai pašapziņai.

Kluba valde atzīst, ka atsevišķi inteliģences pārstāvji izrāda pilnīgu analfabētismu nacionālās politikas izpratnē. Īpaši nesaprotama viņu nostāja ir laikā, kad Krievija iegājusi agresīvā šovinisma fāzē un tā pārgājusi uz atklātu agresiju pret valsti, kas izvēlējusies iet neatkarības ceļu.

Valdes locekļi uzskata, ka sabiedriskās saziņas līdzekļiem vajadzētu konsekventi pievērsties nacionālo vērtību prioritātei. Pārāk daudz tiek kultivēts materiālo labumu, jaunības, tukšuma (daudzie zvaigžņu šovi) un vardarbības kults, bet pārāk maz tiek stāstīts par to, kas valstī labs un cerīgs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)