Banner 980x90

"Ogres televīzija" gandarīta par NEPLP lēmumu

Ogres televīzija izsaka gandarījumu par NEPLP lēmumu par bezmaksas apraides konkursu rezultātu, kurā, izvērtējot vairāku pretendentu piedāvājumu, par uzvarētājiem bērnu un jauniešu kanāla veidošanai atzīta Ogres televīzija, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv vēsta  "Ogres televīzijas" direktore Dace Tribocka.

"Tā ir uzticēšanās un lielas izaugsmes iespējas mūsu televīzijai. Būtībā tā ir atzinības zīme ne tikai Ogres, bet arī citu reģionālo televīziju līdzšinējai darbībai," tā vērtējot konkursa rezultātus, atzīst Ogres televīzijas vadītāja Dace Tribocka.

"Vienlaikus jāuzsver, ka uzvara konkursā nozīmē cita formāta radīšanu. Esam gatavi skatītājiem piedāvāt jaunu kanālu, jaunu saturu jau sākot no janvāra."

Ogres televīzijas piedāvājums konkursam par daļas sabiedriskā pasūtījuma nodošanu ietver vairāku bērnu un jauniešu raidījumu sagatavošanu, kino vakarus, jaunu ziņu veidošanas koncepciju, integrējot sociālos tīklus ziņu saturā.

"Neatņemama sastāvdaļa modernam medijam ir dinamiskums un ātrums, ko piedāvā interneta vide, tiešraides un multimediāla diskusiju platforma. Sociālie tīkli kļūs par būtisku ziņu avotu, un tas tiks izmantots, lai sasniegtu ievērojamu jauniešu auditorijas daļu. Vienlaikus tā ir jauna pieeja ziņu veidošanai un saturam," teikts jaunā kanāla piedāvājumā.

Kanāls paredz kļūt par forumu kvalitatīvai, saistošai un dinamiskai ideju apmaiņai, diskusijai, un viedokļu daudzveidībai ne tikai jauniešu, bērnu, bet arī viņu vecāku, audzinātāju, pedagogu un līdzcilvēku vidē.

"Bērni un jaunieši nedzīvo atrauti no pārējās sabiedrības. Tas nozīmē, ka mēs fokusēsimies uz bērnu un jauniešu auditoriju, taču jaunais kanāls piedāvās plašāku skatījumu, proti, raidījumos aptverot arī tās aktualitātes, kas skar visu sabiedrību. Mēs vēlamies caur pozitīvu kanāla gaisotni iedvesmot bērnus, jauniešus un viņu līdzcilvēkus dzīvot labākā vidē un labākā sabiedrībā. Kā savu mērķi esam nosprauduši viegli sasniedzamā veidā informēt un izglītot Latvijas jaunatni, stiprināt piederību Latvijai un latviešu valodas lietojumu, kā arī veicināt cieņu pret iepriekšējo paaudzi, vēsturisko, kultūras un garīgo mantojumu," uzsver Dace Tribocka.

Ogres televīzija ir pirmā reģionālā televīzija Latvijā, kas darbu uzsāka 1991.gadā. Ilgus gadus tā darbojusies kā vietējā televīzija, aptverot bijušā Ogres rajona teritoriju. Pēc 2007.gada, līdz ar vadības maiņu, paplašināta arī sadarbība ar Latvijas mēroga raidorganizācijām, tādējādi paplašinot apraides zonas. Sekmēta sadarbība ar Latvijas Neatkarīgo Televīziju (LNT), gatavojot ziņu sižetus Latvijas mērogā. Bijusi līdzdarbošanās nacionālā kanāla LZK darbībā, katru dienu nodrošinot ar informatīvajiem ziņu materiāliem un raidījumiem. Ogres televīzija gatavo ziņu materiālus arī Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt Latvija", raidījumu "Latvijas stāsti" LTV 7 kanālam. Raidījumi tiek gatavoti arī nacionālajam kanālam RE TV.

Jau ziņots, ka novembra vidū NEPLP izsludināja sabiedriskā pasūtījuma konkursus informatīvi dokumentālo, reģionālās tematikas, bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai komerciālos medijos bezmaksas apraidē.

Paredzēts, ka katram televīzijas kanālam, kvalitatīva satura veidošanai bezmaksas apraidē tiks piešķirta ikgadēja dotācija 245 tūkstošu latu apmērā, par līguma darbības termiņu nosakot trīs gadus, sākot ar 2014.gada 1.janvāri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)