Banner 980x90

Ogres un ķeguma jaunieši dodas uz gaidu un skautu nometni "Baltais Vilks"

10.janvārī  sākas skautu un gaidu ziemas nometne "Baltais Vilks 2014", Ložmetējkalnā tiekoties vairāk kā 120 skautiem, gaidām un jaunsargiem. Šī ir lielākā skautu un gaidu ziemas nometne Baltijas valstīs, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta Paulīna Latsone un ārtiņš Bakmanis.

Šī gada nometnes tēma ir "Skauti dvēseļu putenī", kas ir veltīta pirmajiem skautiem Latvijā, kuri jau uzsāka darbību Pirmā pasaules kara un Brīvības cņu laikā, esot par vērtīgiem palīgiem - nogādājot ziņojumus uz fronti un apkopjot ievainotos. Nometnes "Baltais Vilks" dalībniekiem būs iespēja caur dažādām aktivitātēm izdzīvot un izprast šo vienaudžu varonību.

Nometnē dalībniekiem ir unikāla iespēja dzīvot āra apstākļos trīs dienas, guļot apkurināmās teltīs un pašiem rūpējoties par savu sadzīvi. Šis pasākums jauniešiem dod lielisku iespēju apgūt dažādas āra dzīves prasmes un izdzīvošanas iemaņas praktiskā veidā, iepazīt vienam otru un piedalīties vērtīgās un izglītojošās aktivitātēs. Nometņotāji tradicionāli piedalīsies Ziemassvētku kauju piemiņas pasākumos.

Ikviens interesents ir aicināts sestdien apmeklēt Ziemassvētku kauju piemiņas pasākumus Ložmetējkalnā no plkst.17.00, kā arī apmeklēt nometni "Baltais Vilks". Nometes teritorijā varēs apskatīt, ne tikai kā nometņo skauti un gaidas, bet arī aplūkot izstādi par Pirmo Pasaules karu, kas ir tapusi sadarbībā ar Kara vēstures klubu "Vairogs".

Nometne "Baltais Vilks" notiek jau 12 gadus, tradīcija – janvārī doties uz Ložmetējkalnu – ir saglabājusies jau no pirmās Latvijas valstiskās neatkarības laikiem, kad skauti devās pārgājienā uz Ziemassvētku kauju vietām, lai pieminētu latviešu strēlniekus.

Šogad nometnē piedalās vairāk kā 120 jaunieši (vecumā no 12 līdz 25 gadiem) no Rīgas, Ogres, Ķeguma, Valmieras, Kocēniem, kā arī Latvijas Kristīgie skauti no Baldones un Dobeles un divas Jaunsardzes vienības no 3. Jaunsardzes novada - Kauguriem (Jūrmala) un Babītes.

Nometne "Baltais Vilks" ir tapusi sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. SIA "Fazer Latvija", KVK "Vairogs", A/S Latvijas Valsts Meži un Nacionālo Bruņoto Spēku atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)