Banner 980x90

Ogres Vēstures un mākslas muzejs izdod vēsturisku tūrisma ceļvedi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ogres Vēstures un mākslas muzejs izdevis 1936.gada faksimila izdevumu "Ogre – skaistākais veseļošanās un atpūtas kūrorts. Vadonis pa Ogri", kura oriģināls glabājas muzeja krājumā. Šī gada 4.maijā, Baltā galdauta svētku programmas ietvaros pie Kūrmājas notiks izdevuma prezentācija.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore Evija Smiltniece, šo tūrisma ceļvedi 1936.gadā izdevusi Ogres tirgotāju un namsaimnieku biedrība, pateicoties Ogres Vēstures un mākslas muzejam, šogad tas piedzīvojis atkārtotu izdevumu. Bukletā atrodama tūristiem noderīga informācija par pilsētu - īss vēsturisks apraksts, kūrorta labierīcību, sabiedriskās, kulturālās, un sporta dzīves apskats, pilsētas plāns, tūrisma maršruti un ilustrācijas. Bagātīgas un interesantas ziņas par pilsētu sniedz plašais reklāmu klāsts, kuru mūsdienu lasītājiem noteikti būs aizraujoši lasīt un iepazīt Ogres 1930.gadu veikalu, amatnieku darbnīcu, naktsmītņu, kafejnīcu, piedāvājumus.

Izdevuma veidotāji visus aicina doties "laukā no trokšņainās un putekļainās Rīgas" un doties uz "veselīgāko atpūtas un veseļošanās vietu, bērnu un makšķernieku paradīzi, Rīgas tuvumā atrodošos kūrorta pērli - Ogri". Reklāmas saukļi ir patiešām iedvesmojoši:

"Vai Jūs pazīstiet Ogri? Vai esiet tur bijuši? Ja nē, tad apciemojiet to pavasarī un Jūs būsiet viņas pastāvīgs draugs un cienītājs. Ja vēlaties ar niecīgiem līdzekļiem pavadīt brīnišķīgu vasaru – brauciet uz Ogri! Ogres teiksmainie krasti, ziedošie dārzi, saule un veselīgais ozona gaiss Jūs gaida!".

Māksliniece Inese Ciprusa vēsturisko ceļvedi sagatavojusi izdošanai, cenšoties pēc iespējas saglabāt tā autentiskumu: "Tas bija poligrāfiskais izaicinājums. Bija jāizdomā, kā iegūt senatnīguma garšu iespieddarbam, kura lapas gadu gaitā pilnīgi nodzeltējušas. Arī tekstos daudzi burti bija padzisuši. Man šis izdevums ir kā bērns – mīļš, sarežģīts un bezgala tuvs".

Buklets "Vadonis pa Ogri" varētu kļūt par izzinošu izpētes objektu mūsdienu mārketinga un reklāmas speciālistiem. Tas noteikti būs brīnišķīgs suvenīrs ikvienam pilsētas viesim un bagātīgs izziņas materiāls Ogres pilsētas iedzīvotājiem. To varēs iegādāties Ogres Vēstures un mākslas muzejā un Tūrisma informācijas centrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)